Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Cat Power

Mer info

Cat Power gjenskaper Bob Dylans legendariske konsert fra 1966 i sin helhet.

I november 2023 fremførte Cat Power, også kjent som Chan Marshall, en detaljert gjenskapelse av en av de mest legendariske og transformative rockekonsertene gjennom tiden i Royal Albert Hall i London. Konserten hun gjenskapte, som opprinnelig fant sted i Manchester Free Trade Hall i mai 1966 og feilaktig kjent som "Royal Albert Hall Concert" på grunn av en feilmerket bootleg, markerte Bob Dylans skifte fra akustisk til elektrisk, noe som for alltid endret rockens retning. Cat Power sin opptreden, nå foreviget på livealbumet Cat Power Sings Dylan: The 1966 Royal Albert Hall Concert, gir ny vitalitet til mange av Dylan sine mest beundrede låter. Første halvdel fremføres helt akustisk, i likhet med den originale konserten til Dylan i 1966, før hun i andre halvdel går elektrisk med hjelp gitarist Arsun Sorrenti, bassist Erik Paparozzi, flerinstrumentalistene Aaron Embry og Jordan Summers og trommeslager Josh Adams.

Før hun gjenskapte Dylans banebrytende konsert, valgte Cat Power bevisst å ikke øve inn vokalpartiene. Ved å stole på sine intuitive vokalferdigheter, stolte hun på sin dype forståelse og eksepsjonelle kjennskap til låtene."Jeg sang alltid med på sangene hans; Jeg harmoniserte og gjorde mine egne bakgrunnsvokaler. Og måten jeg sang sangene på den gangen, er den samme måten jeg synger dem på nå."

Gjennom hele Cat Power Sings Dylan: The 1966 Royal Albert Hall Concert, belyses det i hvert øyeblikk denne sjeldne intimiteten med Dylans materiale. Fra de aller første sekundene av åpningssangen "She Belongs To Me", skaper Cat Power en følelse av å dele sanger som har bodd i hjertet hennes i tiår. "Just Like a Woman", transformert av Cat Power sitt kvinnelige perspektiv, får en rå og herlig ømhet, med en følelse av empati som preger hele hennes opptreden. På den siste låten i den akustiske delen, tilbyr hun en dempet og avslappet versjon av "Mr. Tambourine Man".

Med åpningen av "Tell Me, Momma" (en sang som bare ble spilt under Dylans verdensomspennende turné i 1966), bygger den elektriske halvdelen jevnt opp til en sublim intensitet som når sitt høydepunkt med bandets hypnotiske og hjemsøkende fremføring av "Ballad of a Thin Man". I en strålende vri på en av Dylans mest bitende låter, lener Cat Power sin vokalstil mot det sjelfulle snarere enn det spydige, men oppnår likevel en spennende råskap.

Tirsdag 3. september kan du oppleve Cat Power på Forum Scene.

Sist oppdatert: 07/13/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt