Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Haugalandet Haugesund

Chris Potter / Bergen Big Band

Overview

I samarbeid med Vest norsk jazz senter, kan Sildajazzens venner presentere den saksofonisten Chris Potter og Bergen Big Band.
Den amerikanske saksofonisten, komponisten og bandlederen Chris Potter er årets Artist in Residence (AiR) på Vestlandet! Han vil tilbringe en uke i henholdsvis Bergen og Stavanger i perioden 20.-29. november, der han vil holde åpne forelesninger og workshops, samt gjennomføre samspillsprosjekter og konserter med Bergen Big Band og Bjergsted jazzensemble.
Chris Potter regnes kort og godt som en av de fremste jazzmusikerne vi har i dag, og er ifølge Downbeat en av verdens mest studerte og kopierte saksofonister. Han er en musikernes musiker så vel som en formidabel formidler, og ikke minst en solist i verdensklasse.

Tenorsaksofonen er hovedinstrumentet, men han trakterer like selvfølgelig sopran- og altsaksofon, samt bassklarinett, fløyter, gitar og piano.

Siden Potter kom brasende inn på New York-scenen som 18-åring i 1989, har han spilt med de fleste – eksempelvis Steely Dan, Herbie Hancock, Dave Holland, John Scofield, Jack DeJohnette, Jim Hall, Mingus-storbandet, Paul Motian, Dave Douglas, Ray Brown – og reist verden rundt utallige ganger. Hans imponerende diskografi inkluderer 15 album i eget navn, samt medvirkning på et hundretalls. Hans seneste og høyt krediterte utgivelse, Ultrahang, er i samspill med Craig Taborn, Adam Rogers og Nate Smith.

Som en anonym musiker sa det: Listening to Chris Potter will either inspire you or make you want to quit. Vi tar absolutt sjansen, og satser på at høstens møter med Chris Potter vil være til inspirasjon for musikere så vel som publikum her vest!

AiR er et kompetanseutviklingstiltak i regi av Vestnorsk jazzsenter, med formål å bidra til stimulering og utvikling for regionens profesjonelle utøvere. Tiltaket arrangeres i 2018 for 3. gang. Tidligere residerende artister er Ingebrigt Håker Flaten (2016) og Django Bates (2017).

Prosjektet med Chris Potter gjennomføres i samarbeid med Universitetet i Bergen/ GriegAkademiet, Universitetet i Stavanger/Fakultet for utøvende kunstfag, Bergen Jazzforum, Stavanger Jazzforum, Sildajazzens Venner/Haugesund, Bergen Big Band og Bjergsted Jazzorkester.

  • Last Updated: 09.11.2018
  • Source: Destinasjon Haugesund & Haugalandet
Dates

lø. 24. november 2018 14:30 17:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Chris Potter / Bergen Big Band
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad