Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Oslofjord Fredrikstad

Cirkus Cirkör - Limits

  • Nygaardsgata 22-24, Fredrikstad
  • 14. september 2017 - 17. september 2017
  • (3 Upcoming Dates)
Overview

Svenske nysirkusstjerner tøyer grenser. Det er en grunn til at Cirkus Cirkör har en trofast skare norske fans: de gir deg en fenomenal blanding av dans, akrobatikk og musikk. I denne forestillingen kommenterer de også den pågående flyktningkrisen.  Da «Limits» hadde urpremiere i 2016, var avisa Expressen blant dem som lot seg begeistre: 

- Metaforene regner over poetisk, rikt, alvorlig men underholdende nysirkus. Migrasjonens fakta og en humanistisk holdning er selve linen for de fantastiske kunstnerne  (Margareta Sörenson i Expressen.se mars 2016).   

Et av kjennetegnene for nysirkus at akrobatene ikke er sikret. Motets kraft utfordrer tyngdekraften når mennesker spinner gjennom luften før de lander på tynne planker, eller trygt i hendene til andre akrobater.  På klassisk Cirkus Cirkör-maner snus perspektivet. Langs den slakke linen denne gang passerer tematisk en verden av flukt, migrasjon og nye grenser - samtidig som artistenes og gruppens personlige grenser naturlig nok også setter tema.   

Saara Ahola: akrobatikk og luftakrobatikk  Anton Graaf: akrobatikk og springbrett  Einar Kling-Odencrants: akrobatikk og springbrett  Sarah Lett - Akrobatik och roue cyr  Peter Åberg: akrobatikk og sjonglering  Samuel Andersson/Thea Åslund: musikere  Qutaiba Aldahwa, Javid Heidari: fortellerstemmer  Tilde Björfors: regi og idé  Foto: Mattias Edwall/Mats Bäcker   

Fredrikstad blir 450 år 12. september 2017. Byen oppsto som følge av at Sarpsborg ble brent ned av svenskene, og byen ble flyttet til Glommas utløp. Tilflytting er hele grunnen til at byen oppsto i utgangspunktet, og har også vært viktig opp igjennom historien, enten det har vært på grunn av arbeidskraft når industrien var på sitt sterkeste eller fordi man som barnefamilie ser fordelene ved å bo i Fredrikstad i stedet for Oslo. Noen kommer også hit fordi de er på flykt, og drømmer om et bedre liv enn det de forlot. Nettopp derfor er forestillingen «Limits» en aktuell forestilling for byens jubileum og for dagens samfunn. Forestillingen er en del av byens offisielle hovedmarkering Frederikfesten 7.-17. september.   

Arrangør: Fredrikstad 450 i samarbeid med Blå Grotte, Bærum Kulturhus og Østfold kulturutvikling

  • Last Updated: 17.08.2017
Dates

tors 14. september 2017 18:00

lør 16. september 2017 18:00

søn 17. september 2017 14:00

See All
Cirkus Cirkör - Limits
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad