Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

Cirrus på Ogna Scene

Overview

Bandet hadde sin debutkonsert under MaiJazz i 2011 og gjorde flere konserter i Norge og i utlandet de påfølgende årene. I 2013 ble trioen utvidet til kvartett og samme år var de tilbake ved MaiJazz med releasekonsert av debutplaten "Méli Mélo", gitt ut på plateselskapet NORCD.

Bandet hadde sin debutkonsert under MaiJazz i 2011 og gjorde flere konserter i Norge og i utlandet de påfølgende årene. I 2013 ble trioen utvidet til kvartett og samme år var de tilbake ved MaiJazz med releasekonsert av debutplaten "Méli Mélo", gitt ut på plateselskapet NORCD.

Roald Helgheim i Dagsavisen utropte albumet til et av årets absolutte høydepunkter. Platen har også blitt tatt svært godt imot internasjonalt.

Cirrus har gjort flere turnéer, bl.a. i regi av Vestnorsk Jazzsenter, og var ett av bandene som mottok arbeidsstipend fra Norsk Jazzforum for 2014. Kvartetten ble i 2014 plukket ut til å være med i NattJazz sitt showcase-program, Jazz Norway in a Nutshell og bandets konserter har også ved flere anledninger blitt kringkastet i NRK P2, Jazzklubben.

Musikken til Cirrus kan best beskrives som europeisk kammerjazz med elementer og inspirasjon fra bl.a. nord-indisk klassisk musikk, franske chansons og eksperimentell populærmusikk. Det som gjør kvartetten unik og spennende, er den sounden og nærheten som bass, saksofon, vokal og trommer gir, uten noen elektroniske effekter/instrument. Musikken er sammensatt av egenkomponerte, heftig rytmiske og sterkt melodiske låter med god plass til improvisatorisk gnist.

Cirrus er en jazzkvartett bestående av:

Eva Bjerga Haugen Vokal
Inge W. Breistein - Saksofoner
Theodor B. Onarheim - Kontrabass
Stein Inge Brækhus - Trommer

Under har jeg lagt med en tekst om bandet og linker til musikk og anmeldelser.

Webside: www.cirrusquartet.com

Soundcloud: https://soundcloud.com/cirrusquartet/finlande (Musikk fra albummet Méli Mélo)

Spotify: https://play.spotify.com/album/7zjJK8MJMbaJnGZxVdfmMg (Våres album Méli Mélo)

Anmeldelser: https://www.cirrusquartet.com/reviews

 

  • Last Updated: 06.07.2019
  • Source: Region Stavanger
Dates

to. 19. september 2019 20:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Cirrus på Ogna Scene
Your Recently Viewed Pages