VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

CONCERT Naaljos Ljom (NO) + Firmaet Forvoksen (NO)

Overview

NAALJOS LJOM (NO)
Morten Joh: reinstemte synther
Anders S. Hana: reinstemt gitar, langeleik og munnharper

Anders Hana og Morten Joh, duoen bak MoHa!, presenterer sitt nye prosjekt Naaljos Ljom på Osa festivalen, med en ny musikalsk og konseptuell interesse: reinstemming og folkemusikk. I Eivind Groven og Erik Eggens ånd har synth, gitar og langeleik blitt modifisert til å kunne produsere toner fra den norske tradisjonsmusikken.

Erik Eggen med sin avhandling «Skalastudier: studier over skalaens genesis på Norrønt område» fra 1923 og Eivind Groven avhandlingen «Naturskalaen» fra 1927 danner utgangspunktet for arkeologiske utgravninger i den gamle tonaliteten.

Gjennom studier og analyse av arkiv opptak har Naaljos Ljom laget sine egne tolkninger av slåttemusikken. Det skal nevnes at Morten og Anders ikke har bakgrunn som tradisjonsmusikere. Tilnærmingen skjer da gjennom deres tidligere musikalske erfaringer innen heavy metal musique concrete, fluxus techno og støy rock.

I fjor presenterte de sitt første verk, "Lur og dekor - i kvardag og dommedag", på Only Connect festivalen i Stavanger. Verket ble fremført av Stavanger Symfoni orkester med Morten og Anders som solister. Stykket ble dirigert av Ilan Volkov og ble sendt både i Nrk folkemusikktimen og i BBC radio. I slutten av fjoråret ble stykket også fremført på "Save festival" i Moskva der Naaljos Ljom spilte sammen med Kymatic orchestra. Konserten på Rimi/Imir blir i duo format og Naaljos Ljom kommer til å spille på ymse reinstemte synther, gitar, langeleik og munnharper.

FIRMAET FORVOKSEN beveger seg på merkelige måter. Musikken er naturlig, men fremmed. Kosmisk, men heimslig. Rytmene og lydene hentes fra elementene, for så å omskapes til varsomme soniske hjerne-eksplosjoner. De kjærtegner deg på forvirrende vis.

  • Last Updated: 10.09.2020
  • Source: Region Stavanger
Dates

to. 22. oktober 2020 20:00 23:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
CONCERT Naaljos Ljom (NO) + Firmaet Forvoksen (NO)
Your Recently Viewed Pages