Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Bergen

Coucheron besøker Bergen med verdenskjent ungdomsorkester

  • Edvard Grieg plass 1, Bergen
  • 29. juni 2017 - 29. juni 2017
  •  /  19:30 to 23:59
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

29. juni får Bergen besøk når New England Conservatorys ungdomsfilharmoni (NEC) holder en av sine fire konsertopptredener i Norge i sommer. Den Atlanta-baserte norske fiolinisten David Coucheron fra Nesodden er turneens ledende solist, mens den erfarne dirigenten David Loebel skal lede ungdomsfilharmonien under konsertene i Norge. Sammen vil de utføre Saint-Saens fiolinkonsert nr. 3, og ungdomsfilharmonien vil i tillegg utføre Rachmaninovs Symfoniske danser og musikk fra andre store mestere.

Norsk solist David Coucheron har spilt i Bergen tidligere, første gang som niårig solist med Bergen Filharmoniske Orkester i 1994. Senere begynte han som konsertmester ved Atlanta Symphony Orchestra som 25 åring i 2010, og var på den tiden den yngste konsertmesteren på det amerikanske kontinentet. Coucheron har alt rukket å bli en kjent og etablert solist og har spilt med noen av verdens mest anerkjente dirigenter og orkestre. Nå ser han frem til å turnere i Norge med talentene i Bostons New England Conservatorys ungdomsfilharmoni.

– Å opptre med NEC ungdomsfilharmoni er helt forskjellig fra å opptre med profesjonelle orkestre. Som student er det alltid så mye spenning rundt det å spille et omfattende repertoar for første gang og på et nytt sted, og som et resultat blir fremførelsen spesielt levende. Dette kommer til å bli en opplevelse både for orkesteret, for publikum og for meg personlig, sier David Coucheron.

– Saint-Saens fiolinkonsert er et viktig og vakkert klassisk verk, og jeg håper at så mange som mulig vil oppleve denne musikkperlen med oss i sommer. Den første delen er pompøs og spennende, den andre er vakker og den tredje er bare mye moro, sier David Coucheron.

New England Conservatorys ungdomsfilharmoni består av 90 svært talentfulle unge musikere i tenårene, og er anerkjent som et av de aller beste ungdomsorkestrene i verden. Dirigent David Loebel leder regelmessig orkesteret gjennom flere av verdens mest krevende klassiske verker – verker som svært sjeldent blir fremført av musikere i denne alderen.

 – Studentene i ungdomsfilharmonien spiller på et teknisk nivå som var helt utenkelig når jeg var på deres alder. Derfor er det spesielt spennende både å undervise og turnere med dem. I motsetning til profesjonelle musikere, som er vant til reising og turneer, er dette en ny og spennende opplevelse for studentene. Å få spille i Norge og lære mer om landet er noe de gleder seg stort til, sier dirigent og leder David Loebel.

29 June, 2017 19:30 Bergen, Grieg Hall Verdi: La Forza del Destino Saint-Saens: Violin Concerto No. 3 with David Coucheron, violin Rachmaninoff: Symphonic Dances

  • Last Updated: 09.06.2017
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates
torsdag 29. juni 2017

See All
Click to activate
Bergen, Norway
The latitude and longitude
60° 23' 19" N / 5° 19' 40" E
Coucheron besøker Bergen med verdenskjent ungdomsorkester
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad