Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

CROCK OF GOLD: A FEW ROUNDS WITH SHANE MACGOWAN

Overview

Crock of Gold. Regi Julien Temple. Storbritannia 2020. Tale: engelsk. Tekst: utekstet. Aldersgrense: 12 år. DCP, 2t 4min.
Crock of Gold er en virvelvind av en dokumentar der vi møter punkikonet og frontmannen i The Pogues, Shane MacGowan. Filmen har undertittelen «A Few Rounds with Shane MacGowan» og følelsen du går ut fra kinosalen med er ikke langt unna det du ville følt om du hadde sittet i baren med han på ordentlig.
Dette er en virvelvind av en dokumentar som tar i bruk animasjon og arkivfilm på fascinerende måter. Filmen vever sammen fortellingen om MacGowans liv og Irlands historie. Vi ser blant annet arkivklipp der MacGowan står i bakgrunnen og gliser når den britiske statsministeren Tony Blair og Sinn Féin-leder Gerry Adams har fredssamtaler.
Filmregissøren Julien Andrew Temple startet sin karriere med kortfilmer om Sex Pistols, og dette er også bandet som for alvor åpnet MacGowans øyne for punken. The Pogues ble dannet i London i 1982 under det gæliske navnet «Pogue Mahone», som betyr «kyss meg i ræva». Musikken deres har blitt omtalt som keltisk punk. De ble allemannseie med den moderne klassikeren «Fairytale of New York» fra 1988. 62-årige McGowan er nå preget av å ha levd hardt. Likevel er denne filmen en hyllest til livet, rusen og musikken som får deg til både å le og gråte.
Se her for info om, og kjøp av, Cinematekets filmkort.
Rullestolbrukere
Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

  • Last Updated: 28.01.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

ti. 1. februar 2022 20:00 22:05

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
CROCK OF GOLD: A FEW ROUNDS WITH SHANE MACGOWAN
Your Recently Viewed Pages