Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

CRUISING

Overview

Cruising. Regi: William Friedkin. USA 1980. Aldersgrense: 15 år. Språk: engelsk. Tekst: norsk. 35mm, 1t 42min.
Filmtittelen, Cruising, spiller både på når politiet er ute og spaner, og aktiviteten hvor enkeltindivider går eller kjører rundt på søken etter sex. Sistnevnte måte å bruke ordet på oppstod i homofile miljøer, hvor filmens handling foregår. En sommer i New York City frykter politiet at det er en seriemorder som går løs, hvor alle ofrene hans er homofile menn. Al Pacino spiller etterforskeren som skal gå undercover i det homofile og S&M-miljøet i byen for å prøve å ta morderen.
Filmen ble forbudt i både Finland, Iran og Sør-Afrika, og det etter at en 40 minutter lang scene fra en leather bar måtte bli klippet ut av filmen for å kunne vises i USA. Dette materialet er tapt for alltid, men James Franco har prøvd å gjenskape disse 40 minuttene i sin egen film Interior. Leather bar. (2014).
Basert på boken med samme navn, som igjen er basert på ekte hendelser, møtte filmen sterk motbør nettopp fra deler av det homofile miljøet, som mente at den satte dem i et dårlig lys. Mange homofile menn fra S&M-miljøet er statister i filmen, og de mente at det var viktig å rette søkelyset mot nettopp det grusomme de ble utsatt for. Nå er den re-evaluert som film, og den er blitt en kult-klassiker og en del av skeiv filmhistorie.

Rullestolbrukere
Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

  • Last Updated: 20.05.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

ti. 24. mai 2022 20:15 22:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
CRUISING
Your Recently Viewed Pages