Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Hardangervidda Hol

Dagali-Dagan

Overview

Velkommen til Dagali-Dagan!

20. – 23. Juli 2017

Dagali-Dagan er et årlig sommerarrangement i fjellbygda Dagali, mellom Geilo og Uvdal. Dagali-Dagan byr på marked, spennende aktiviteter, turer med guide, museumsdager, friluftsgudstjeneste og mye mer. Dagali-Dagan arrangeres samtidig med Dagali River Festival så det er mye liv og moro i bygda disse dagene.

Årets program er ikke helt klar enda, men her kan du se hva som foregikk i fjor:

Program for Dagali-Dagan 2016

Alle Dagene:

12:00 – 18:00     Fjellspiral – åpent gårdsutsalg

Fjellspira har i forbindelse med Dagali Dagan åpent gardsutsalg på Nordre Aasberg fra kl 12.00 til kl 18.00 - torsdag, fredag, lørdag og søndag.

Garden Nordre Aasberg drives økologisk med urter, sau, storfe og fiske. Urtene blir dyrket på friland, tørket og blandet til te og krydder.

Sau (gammel norsk sau og blæset sau) og storfe (østnorsk raukolle og dexter) får bare gras og ikke kraftfor. De er derfor såkalt grasfora. På sommeren går de på beite i skogen og på fjellet. Kjøttet mørnes, pakkes og fryses - og passer utmerket på grillen. Selger også flotte lammeskinn og storfeskinn.

Ørreten fisker vi på Øvre Hein og Ossjøen. Fisken foredles til rakafisk som selges fra november. Bestill gjerne nå. Vi vil under Dagali Dagan satse på å ha noe frosset eller fersk ørret for salg.

I det vesle utsalget har vi også kaffemeny og annen varm og kald drikke

Oppdater informasjon finner du på Facebooksiden Fjellspira.

 

12:00 – 20:00     Fotosalgsutstilling (fre-søn)

Sted: Dølhall Utstillingen er åpen kl. 12.00 – 20.00 hver dag. Fredag vil Bjørn Furuseth være tilstede det meste av dagen. Løp og kjøp! Arr: Bjørn Furuseth og Dagali Ungdomslag

 

Torsdag 21. Juli:

11:00 – 13:00     Fiske for barn

Oppmøte ved rasteplassen Ta med egen fiskestang og redningsvest hvis du har, hvis ikke kan du få låne.

Fint om du har med en voksen også. Vi tenner pølse grillen og håper på å få fisk til å grille også.

Gratis for alle barn, små barn må ha med seg en voksen. Arr: Joker Dagali

 

13:00     Felles avmarsj fra fiskeplassen

for de som også vil være med på turen til Gjermunds grav

 

14:00 – ca. 16:00              Tur til Gjermunds grav og Leggstad

Oppmøte: Dagali kirke Bli med og opplev den spennende historien om den fredlause Gjermund som holdt seg skjult i Ramberg-fjellet. Turid Lindseth fra Hardangevidda Fjellguiding tar oss med inn i den spennende historien. Her får du høre lokale sagn og historier, for Gjermund er ikke den eneste som har skjult seg i Dagali. På vei tilbake går turen innom Leggsta'n, bygdas gamle gravplass.

Kr 50,- per person Arr: Hardangervidda Fjellguiding

www.fjellguiding.no

 

19:00     Bildeforedrag «vå nære natur»

Sted: Dølhall Bjørn Furuseth holder bildeforedrag med et knippe av sine utallige bilder tatt i fjell- og skogsområdene rundt Dagali. Dette er verdt å få med seg. Salg av vafler, kaffe/te og brus.

Inngang kr 100,-/kr. 50,- for medlemmer i Dagali UL Gratis for barn under 16 år. Kun kontanter.

Arr: Dagali Ungdomslag og Bjørn Furuseth

 

 

Fredag 22.Juli

12:00 – 18:00     Dagali Marken

Marked med salgsboder og aktiviteter. Mat og drikke, kunst og håndtverk og mye annet.

12:00 – 18:00     Grilling ved joker

Salg av grillmat på markedsplassen ved Joker

Fotosalgutstilling med Bjørn Furuseth

Sted: Dølhall Utstillingen er åpen kl. 12.00 – 20.00 hver dag. Fredag vil Bjørn Furuseth være tilstede det meste av dagen. Løp og kjøp!

Arr: Bjørn Furuseth og Dagali Ungdomslag

Lørdag

11:00   Tur fra Aasbergmogen

Frammøte i sørenden av Aasbergmogen (der lysløypa krysser vegen) Turen går over Heimåsen til beverhytta ved Halden. Gangtid ca. 1 time, tidsforbruk ca 2 timer inkl. kaffepause. Du trenger ikke å ta med niste, det blir servert kaffe og noe å bite i.

Guide: Reiar Aasberg Pris kr. 50,-

Arr: Dagali Vel

10:00 – 18:00     Dagali Marken

Marked med salgsboder og aktiviteter. Mat og drikke, kunst og håndtverk og mye annet.

12:00 – 17:00     Hoppeslott på Dagali Marken

Hoppeslott for barn. Gratis.

14:00     Familieshow med Erik Mogeno

Buktaler, komiker og magiker Erik Mogeno, kjent fra bl.a. Norske Talenter og Bø Sommerland, kommer til Dagali Dagan og holder show for hele familien. Her blir det noe for alle, enten du er 4-7 eller 14 år. I tillegg krydres også showet med morsomheter for de voksne. Erik har en unik evne til å kommunisere med barna under showet, og flere barn blir også tatt opp på scenen og bruks som assistenter. Buktalerdukker Kalle, som Erik hadde med seg på Norske Talenter er alltid med, til stor begeistring for barna.

16:00     Familieshow med Erik Mogeno

Buktaler, komiker og magiker Erik Mogeno, kjent fra bl.a. Norske Talenter og Bø Sommerland, kommer til Dagali Dagan og holder show for hele familien. Her blir det noe for alle, enten du er 4-7 eller 14 år. I tillegg krydres også showet med morsomheter for de voksne. Erik har en unik evne til å kommunisere med barna under showet, og flere barn blir også tatt opp på scenen og bruks som assistenter. Buktalerdukker Kalle, som Erik hadde med seg på Norske Talenter er alltid med, til stor begeistring for barna.

12:00 – 18:00     Grilling ved joker

Salg av grillmat på markedsplassen ved Joker

18:30     Konsert i Dagali kirke

Musikk av Halfdan Cleve. Tor Johan Bøen, fiolin og Sanae Yoshida, klaver. Halfdan Cleve (1879-1951), født og oppvokst på Kongsberg, tilhørte den samme utøver-komponisttradisjonen som W.A. Mozart, L. van Beethoven, F. Chopin, F. Lizst, F. Busoni, og E. Grieg. De skrev musikk til eget bruk. Pianist Sanae Yoshida, født og oppvokst i Japan, avsluttet sitt kandidatstudium i utøvende klaver ved Toho Gakuen School of Music i Tokyo i 2005, før hun flyttet til Norge for å studere ved Barratt Due musikkinstitutt (master) med prof. Jiri Hlinka. Sanae har mottatt en rekke priser og stipender, og har vært solist med bl.a. Bergen Filharmoniske Orkester, og har spilt solo ved en rekke festivaler som bl.a. Festspillene i Bergen, Engadin Music Festival (Sveits), Neue Musik Darmstadt (Tyskland) og flere ganger ved Fartein Valen Festivalen (Haugesund).

Inngang kr. 150,-

Arr. Dagali museumsforening og Dagali og Skurdalen Menighetsråd.

For mer informasjon om konserten: http://dagali-dagan.no/  

21:00 Sommerfest hos Serious Fun

Serious Fun inviterer til sommerfest i festivaltelt på Aasbergmogen.

DJ Lydvogna spiller, det blir dans, god stemning og hæla i taket. Salg av øl og cider.

Inngang kr: 100,- 18 årsgrense

Arr: Serious Fun/Lydvogna  

Søndag 24. juli

11:00 – 16:00     Museumsdag på Dagali museum

Alle hus er åpne

Utstillingen Tekstil og Papir av Brynhild Slaatto i Kjønaas-stabburetDemonstrasjon av treskolagingReperbane (lag hoppetau) og plankevevGamle leker for barn (og voksne)

Dagali Bygdekvinnelag selger rømmegrøt, kaker og kaffe etter gudstjenesten

Arr: Dagali Museum og Dagali Bygdekvinnelag

12:00     Utegudstjeneste på Dagali museum

Kirkeskyss tlf: 416 08 020.

12:30     Verdens største elvetur

Har du lyst til å prøve rafting? Dagali byr på en av Europas beste rafting elver og søndag 24. juli, i forbindelse med Dagali River Festival inviterer de lokale ratingselskapene til "verdens største elvetur" der både raftegjester og internasjonale kajakkpadlere møtes på elva for en dag med mye våt glede. Inntektene fra turen fordeles mellom Norsk Folkehjelp og The Beth Hume Appreciation Society, som skaffer rent vann til innbyggerne i Phlangwanbroi, en landsby i India.

Pris: Kr 200,- for voksne Kr 150,- for barn inntil 18 år

Aldersgrense 8 år

Påmelding til: Dagaliopplevelser - 32 09 38 20 - post@dagaliopplevelser.no Full ON - 906 22 675 - booking@fullon.no Serious Fun Raftingsenter - 400 05 786 - post@seriousfun.no

 

  • Last Updated: 16.06.2017
  • Source: Visit Geilo AS
Dates
torsdag 20. juli 2017

fredag 21. juli 2017

lørdag 22. juli 2017

søndag 23. juli 2017

See All
Click to activate
DAGALI, Norway
The latitude and longitude
60° 24' 39" N / 8° 26' 27" E
Dagali-Dagan
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad