Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Dans på knust glass

Mer info

"Hvor finner man lys i denne mørke tiden? Beate Myrvolds stykke Dans på knust glass handler om tre generasjoner norske, jødiske kvinner. Sammen med et glimrende ensemble musikere og en danser fortelles en personlig og mørk historie på en måte som lyser opp langt inn i sjelen.

Forestillingen handler om 3 generasjoner kunstneriske jødiske kvinner på flukt, deres brutale møte med verdenshistorien og en gutt som vokser opp i Groruddalen. Om forfølgelse, tap av tilhørighet, antisemittisme, svik, overlevelse, dans, poesi, nytt liv og nytt håp.
Hva det vil si å være flyktning i flere generasjoner og arven det bringer med seg.

Historien forteller om en bestefar som ble myrdet i Auschwitz, bestemor som måtte flykte fra Russland. Da andre verdenskrig inntraff jobbet moren til Beate som danserinne. Hun måtte flykte til Norge, danset aldri igjen og valgte å forlate datteren sin så altfor tidlig. Selv fikk Beate ikke vite at hun var jødisk før etter morens død. Nå formidler hun sin egen familiehistorie. For sin egen sønn. For å forebygge. Selv flyktet hun lenge fra hele historien. Fra fortielsen, skammen, tabuene og selvmordet.

"Dans på knust glass" ble skrevet lenge før krigen i Gaza og er en upolitisk, allmennmenneskelig forestilling som nå er enda viktigere å spille for å skape dialog og ikke splid. Det er også forestillingens overordnede visjon; å skape dialog og bygge broer. Jeg er jødisk men dette er en forestilling fra "hjerte til hjerte". Vi har alle våre historier å bære på.

På scenen:
Hun: Beate Esthersdatter Myrvold
Den kvinnelige skikkelsen: Emilie Thun
Kapellmester og klarinettist: Georg Reiss
Pianist: Solfrid Molland
Fiolinist: Ingrid Berg Mehus


For mer informasjon se www.ullensakerkulturhus.no og Facebook.

Sist oppdatert: 07/12/2024

Kilde: Visit Greater Oslo

Sider du nylig har besøkt