Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Grenland Skien

Dansenett: MAN på Ibsenhuset

Overview

MAN, i betydningen mann og menneske, er et prosjekt i krysningspunktet mellom to kulturer. Gjennom alvor og absurd humor skildrer MAN enkeltmenneskets kamp for egen indre balanse. MAN utspiller seg som en dialog mellom Sølvi Edvardsen og danseren Sudesh Adhana, I tett samarbeid med komponisten Kim Sølve og hans gruppe Swarms og lysdesigner Paul Vidar Ramon Sævarang.

Både koreograf Sølvi Edvardsen og danser Sudesh Adhana arbeider innenfor et vidt spenn av bevegelse, fra et finstemt indre språk til stor fysikk. MAN er et prosjekt som ønsker å koble og utdype mulighetene for fortelling og formidling innenfor dette registeret gjennom en utøver på scenen.

Etter 35 år som koreograf ønsker Sølvi Edvardsen å forsterke sin interesse for enkeltmennesket ved å gjøre et dypdykk i en dansekunstner.

Ved å utfordre hverandre ønsker koreograf og danser å finne et bredt spekter av uttrykk som favner både alvor og humor i utforskningen av livets kompleksitet og mangfold. I tillegg speile det å være tokulturell.

Sudesh Adhana er indisk og i tlllegg til sin kompetanse innen indiske danseformer, er han utdannet i samtidsdans ved Kunsthøgskolen i Oslo. I tillegg til selv å være koreograf har han arbeidet med flere norske samtidskoreografer.

Sølvi Edvardsen har helt siden studietiden hatt en spesialinteresse for klassisk indisk dans, og dette resulterte i oppdrag for UD i India 2002 hvor Sølvi og Sudesh møttes.

Musikken er laget av Kim Sølve med gruppen Swarms, og er et viktig ledd i utviklingsprosessen av konseptet.

Å finne det maksimale med det minimale er essensen i forestillingen. En naken scene forandres kun av lys og projeksjoner som danner ramme for en danser som søker å favne en prosess som belyser det å arbeide konstruktivt for å finne egen indre balanse. Samarbeidet med lysdesigner Paul Vidar Ramon Sævarang er derfor avgjørende for den totale visuelle helheten.
 
Kreditteringer
Koreograf: Sølvi Edvardsen
Film, kostyme, rekvisitt: Sølvi Edvardsen
Søm: Johanna Sutinen
Metall: Arne Øystein Lunner
Produsent: Kirre Arneberg
MAN er sam-produsert av CODA Oslo International Dance Festival og Riksteatret​

Sted: Dovregubbens hall

 

  • Last Updated: 02.11.2018
  • Source: VisitGrenland AS
Dates

on. 21. november 2018 19:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Dansenett: MAN på Ibsenhuset
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad