Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Viken HALDEN

Dante og Beatrice med Det Norske Blåseensemble

Overview

Dante Alighieris «Den guddommelige komedie» er et av verdenslitteraturens viktigste verk. Den er også en kjærlighetserklæring til forfatterens første og største kjærlighet, Beatrice.

I denne konsertforestillingen kobles utvalgte musikkstykker og sanger til stedene i Dantes diktning hvor Beatrice spiller en rolle. Den fantastiske sopranen Berit Norbakken vil gestalte Beatrice, mens den anerkjente skuespilleren Anderz Eide bekler rollen som Dante. Med sin klangfulle vestlands-røst vil han fortelle om «Den guddommelige komedie» og dramatisere deler av teksten.
En klang av Dantes tid

Mye av musikken vil gå under betegnelsen tidligmusikk og gi en klang av Dantes tid og temaene som behandles i diktverket. Du får høre musikere fra Det Norske Blåseensemble på både nye og eldre instrumenter. Ensemblet gjestes for anledningen også av innleide musikere på blant annet barokkgitar og strengeinstrumentet teorbe. Musikken er arrangert av vår egen trompetist Stian Aareskjold, som også vil lede konserten. Regien er ved Ivar Tindberg.
Gratis forsnakk

30 minutter før konsertstart vil det være en gratis og frivillig forsnakk for de som vil høre mer om kveldens tematikk og musikk.
Berit Norbakken

Berit Norbakken er en Norges mest etterspurte sopraner både nasjonalt og internasjonalt. Hun er en svært allsidig sanger, og har et repertoar som strekker seg fra renessanse til samtid. Norbakken er midt i en karriere som utspiller seg på scener over hele verden, og har mottatt strålende anmeldelser for sitt arbeid.
Anderz Eide

Som skuespiller har Anderz Eide arbeidet ved blant annet Det norske teatret, Riksteatret og Oslo Nye Teater. Han er å se i en mengde TV-produksjoner i Norge og Sverige, og stemmen hans kan høres i en rekke animasjonsfilmer og serier. Eide er en av landets mest brukte lydbokinnlesere, og har lest inn en haug med bøker av kjente norske og internasjonale forfattere – inkludert Dante.
Ivar Tindberg

Ivar Tindberg er både regissør, dramatiker og komponist. Han har arbeidet med mange av Norges fremste skuespillere, sangere og komikere, og har gjort stor suksess med forestillinger på blant annet Det Norske Teatret, Oslo Nye Teater, Nasjonaltheatret og Den Norske Opera og Ballett. Tindberg har også skrevet for både scene, radio og TV.

  • Last Updated: 07.10.2021
  • Source: Halden Turist
Dates

on. 27. oktober 2021 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Dante og Beatrice med Det Norske Blåseensemble
Your Recently Viewed Pages