Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

David Murray trio feat. Flaten & Nilssen-Love

Overview

When David Murray, in one of his countless tours in the seventies, visited Stavanger, a pure young Paal Nilssen-Love sat among audience and knew it was a jazz musician he wanted to become.

Da David Murray på en av sine utallige turneer en gang på syttitallet sveiva innom Stavanger, satt en pur ung Paal Nilssen-Love blant
publikum og visste at det var jazzmusiker han ville bli. Nå – mer enn 40 år senere – er begge tilbake i by'n som del av samme combo, og da har vi enda en begivenhet å se fram mot i høst. Norges tyngste rytmeseksjon og en av jazzens største navn. Er det rart vi elsker jazz? Med et hundretalls album i eget navn er David Murray uten tvil en av jazzens mest produktive plateartister. Han har alltid hatt denne nesten magiske evnen til å kunne mikse røff, avantgardistisk frijazz med elegant swingende tradisjon og få det til å høres helt naturlig ut. 

Det er ikke mange som evner å ta turen ut i det frie landskapet med like stor musikalsk appell til mange som det Murray gjør. Dette er på sett og vis et mestermøte mellom musikere av ulike generasjoner som hver for seg har markert seg sterke, og nå har funnet sammen i en unik triosetting.
Ingebrigt Håker Flaten og Paal Nilssen-Love vil mange nikke anerkjennende til fra samspill i The Thing siden tidlig på 90-tallet og en rekke andre prosjekter og konstellasjoner. Musikken vi får høre vil være komposisjoner fra alle tre og fra andre. Vi nøler ikke med å innkalle jazzhordene til det mest energiske og spennende jazzmøtet denne byen har sett på lang tid!

David Murray – saksofon
Ingebrigt Håker Flaten – bass
Paal Nilssen-Love – trommer

  • Last Updated: 31.07.2019
  • Source: Region Stavanger
Dates

to. 17. oktober 2019 20:00 22:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
David Murray trio feat. Flaten & Nilssen-Love
Your Recently Viewed Pages