Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

De Press

  • Lars Hertervigs gate 5, Stavanger
  • +47 51532245
  • 20. september 2019
  •  /  22:30
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

The Press 2019 A De Press concert is a truly unique experience, with high energy levels, musical curves and props such as oil barrels, fish pudding, anvil, cement mixer and angle grinder.

De Press 2019

En De Press-konsert er en helt særegen opplevelse, med høyt energinivå, musikalske krumspring og rekvisitter som oljefat, fiskepudding, ambolt, sementblander og vinkelsliper.

Bandet er Andrej Nebb vokal, Helge Hovland gitar, Atle Rakvåg bass og Jonas Kjærnsrød trommer.

Låtene er en ellevill blanding av polsk folklore og europeisk new wave, og i tekstene veksler Andrej elegant mellom polsk, norsk og engelsk.

Historien:

Historien om De Press starter våren i 1980.

Polske Andrej Nebb (Andrzej Dziubek) hadde sluttet i bandet Pullout, og dannet De Press med Jørn Christensen på gitar og Ola Snortheim på trommer. Andrej selv sang og spilte bass. Bandet var inspirert av senpunk og datidens "gjør det selv" holdning, og etablerte sin egen
label, Siberia Records.

Verden omkring var preget av den kalde krigen mellom supermaktene. I Polen streiket arbeidere i Gdansk på Lenin-verftet, og den uavhengige fagforeningen «Solidaritet» ble etablert. Dette inspirerte Andrejs tekster, noe som gjenspeiles i albumtittelen på debutalbumet «Block to Block» som kom ut i 1981.

Engelske John Leckie ble hentet inn for å produsere debuten, og resultatet ble en samling distinkte låter med poengterte tekster. Albumet, med signaturlåten Bo jo Cie kochom, vant Spelemannsprisen i 1982 og har blitt en klassiker i norsk rock.

Sommeren -81 dro De Press på turné til Polen sammen med Kjøtt og The Aller Værste, og spilte blant annet ved det kjente skipsverftet i Gdańsk.

Høsten 1981 kom en maxi-single med låter som "Lars Hertervig” og "Fiskepudding”, der Andrej's kunstneriske mangfoldighet kom til uttrykk.

Allerede i 1982 var bandet oppløst, men de rakk likevel å spille inn album nummer to, "Product" - nok en gang med John Leckie bak kontrollspakene. Platen "On The Other Side” fra 1983 består hovedsakelig av live-opptak, samt noen nye studioinnspillinger.

I 1990 kom De Press sammen igjen og utga albumet "The Bolshov Trio”, og siden den gang har bandet, med varierende besetninger av norske og polske musikere, utgitt flere plater både i Norge og Polen.

Bandets nåværende besetning har spilt sammen siden 2017, og jobber i disse dager med å ferdigstille et nytt album som utgis sommeren 2019.

  • Last Updated: 04.07.2019
  • Source: Region Stavanger
Dates

fr. 20. september 2019 22:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
De Press
Your Recently Viewed Pages