Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Trøndelag Trondheim

Debatt: nasjonal kulturkanon

  • Kongens gate 2, Trondheim
  • 22. oktober 2017
  •  /  15:00
  •  /  Price NO
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Det vakte rabalder da Danmark fikk sin nasjonale kulturkanon for vel ti år siden. Kulturminister Brian Mikkelsen ble beskyldt for å blande diskusjonen om danske verdier sammen med debatten om hvilke kunstverk i Danmark som har størst verdi, slik at hele kulturkanon fikk et preg av å ha som formål å ekskludere det ikke-danske til fordel for H.C. Andersen og Søren Kierkegaard.

Torbjørn Røe Isaksen og Høyres programkomité foreslo å etablere en tilsvarende norsk kulturkanon i 2017. Forslaget falt på landsmøtet, men det gjør ikke diskusjonen mindre aktuell. «Nå er det opp til det frivillige Norge og institusjonene å ta initiativ», uttalte Røe Isaksen etter at forslaget om et statlig initiativ falt. Trondheim litteraturfest har invitert et spennende og kompetent panel til å diskutere litteraturens rolle for framtidas Norge. Hvilken rolle kan litteraturen ha for den nasjonale selvforståelsen i et flerkulturelt samfunn? Hvordan skal læreplanene forvalte kulturarven i det moderne Norge? Og kan Norge bruke en nasjonal kanon på en måte som ikke skaper de samme kontroversene vi fikk i Danmark?

Panelet består av: Walid al-Kubaisi, forfatter Eirik Løkke, rådgiver i tankesmia Civita Vigdis Ystad, litteraturforsker og Ibsen-ekspert Samtaleleder er journalist Askild Matre Aasarød

Inngang: 100/70
ArrangementTrondheim litteraturfest 2017

  • Source: Trondheim Events
Dates

søn 22. oktober 2017 15:00

See All
Debatt: nasjonal kulturkanon
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad