Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Deep Purple with special guests Europe

Mer info

Lørdag 3. august 2024 inntar det legendariske rockebandet Deep Purple Bergenhus Festning - Plenen, med Europe og TNT som Special Guests og Howlin' Sun som support.

Med mer enn 100 millioner solgte album og flere fylte arenaer over hele verden, er det ikke rart at den britiske radiostasjonen Planet Rock rangerte bandet som den «5. mest innflytelsesrike bandet noensinne». I 2008 mottok Deep Purple Legendeprisen ved World Music Awards og de ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2016. Disse mennene er virkelige «rocke-konger»!

Med en musikkarv som strekker seg over fem tiår, har Deep Purple bidratt med å forme hardrock-sjangeren samtidig som de har beveget seg progressivt inn i nye områder. De har holdt lyden frisk og hele tiden tiltrukket seg nye fans. Selv om bandet har introdusert nye melodier, gleder vi oss aller mest til å høre deres klassikere som «Smoke On the Water», «Highway Star» og «Black Night».

Deep Purple har holdt seg i tro mot sine musikalske røtter ved å ta en eklektisk blanding av stiler for å skape en særegen lyd som definerer bandet i dag. Denne særegne lyden har også skapt en arv som svært få band kan håpe og gjenskape. Bandet har produsert mange velkjente sanger, og opparbeidet seg et publikum i alle generasjoner.

På albumet «Whoosh!» samarbeider Deep Purple for tredje gang med produsenten Bob Ezrin. Gjennom deres samarbeid skaper de det mest allsidige albumet i historien. Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse og Don Airey fortsetter å utforske hardrockens omfang. Teksturen og nyansene i deres nylige verk er alt annet enn kjedelige repriser. Bandet utforsker alle retninger uten begrensinger, og lar kreativiteten flyte fritt. «Deep Purple is putting the Deep back into Purple» var et motto brukt i studio for å vise at Ezrin og bandet var på vei til å lage et album som både utfordrer tidens grenser og gir uttrykk for misnøye om verdens nåværende situasjon. Gjør dere klar for å oppleve en kveld med ikonisk rockestemning i Bergen neste år!

«We´ve included everything that made the whole band smile, including Bob Ezrin. We´ve always enjoyed making music and having the incredible luxury of a loyal audience.»
- Steve Morse

Vi er klar og gleder oss til å oppleve en ikonisk rockekveld i Bergen neste år!

Tekst: Bergenlive.no

Sist oppdatert: 02/22/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt