Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Demokratisenteret Wergelands Hus ved Eidsvoll 1814

Mer info

Velkommen til en ny hovedutstilling i demokratisenteret Wergelands hus!

Med nye og spennende og ikke minst innovative grep som skaper rom for opplevelser og refleksjon inviteres du med på en reise fra 1814 frem til i dag, med blikk inn mot framtiden. Utstillingen tematiserer våre felles utfordringer, muligheter og ansvar som aktive samfunnsborgere.

Den nye utstillingen er det første store steget i en omfattende fornyelse av Eidsvoll 1814 sitt demokratisenter.

Den historiske delen av utstillingen byr på et lærerikt tillegg til besøket i Eidsvollsbygningen, og passer for alle besøkende. I utstillingens største sal tar man steget inn i samtiden. Her inviteres særlig unge i alderen 15–20 år til å utforske trusler mot folkestyret og utfordringene demokratiske idealer står overfor i dag.

Utstillingen tar i bruk spennende formidlingsgrep for å være aktuell og relevant. Det er lagt vekt på å skape rom for både opplevelser og refleksjon. For å tilby våre unge publikummere en spennende og nyskapende museumsopplevelse, har Eidsvoll 1814 samarbeidet tett med gode utstillingsdesignerne i danske YOKE.

Du kan lese mer om utstillingen her 

Offentlig transport

Fra Oslo S går det tog til Eidsvoll Verk hver halvtime, og turen tar ca. 30 minutter. Herifra er det en flott spasertur på ca. 20 minutter om du har lyst til å gå - om ikke kan du ta korresponderende buss som er inkludert i bussbilletten direkte til Eidsvoll 1814.

Velkommen! 

Medlemsoppføring fra Visit Greater Oslo 

Sist oppdatert: 05/14/2024

Kilde: Visit Greater Oslo

Sider du nylig har besøkt