Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

Den bortkomne faderen

Overview

Torbjørn Eriksen les Garborgs roman

«Eg hadde levt som den bortkomne sonen og var som han komen i naud; men då eg som han søkte heim att, var Faderen borte.»

Den bortkomne Faderen (1899) er rekna som Arne Garborgs vakraste roman. Boka blir lest i sin heilskap av skodespelar Torbjørn Eriksen.

Den aldrande Gunnar Hòve fører dagbok for å finna samanheng og meining i livet sitt. Det er vanskelegare enn han håpar på. Som ung skauv han garden frå seg og reiste til Amerika. No er han heimkomen, men heimen er seld og faren er borte.

Publikum får eit nært og gripande møte med eit menneske som prøver å finna rotfeste i ei tid der gamle sanningar er knuste av modernitetens nye tankar og vitskapar. Gunnar leitar etter Faderen, men finn heller seg sjølv i møtet med sin eigen bror.

«Den burtkomne Faderen er for mig som en Kvintesents av alle Biblers Bibler. Den vil komme til at staa i Eftertiden, som de hellige Bøger, der er os opbevaret gjennem snart Aartusender.»  Amalie Skram
 

  • Last Updated: 28.01.2019
  • Source: Region Stavanger
Dates

ti. 5. mars 2019 19:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Den bortkomne faderen
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad