VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Trøndelag TRONDHEIM

Den gode samtalen

  • Kjøpmannsgata 1 Trondheim Sør-Trøndelag Sør-Trøndelag 7013 Norway
  • +47 92200322
  • 29. oktober 2020
  •  /  19:00
  •  /  Price Gratis
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

29.oktober kl. 19:00 inviterer vi til samtale om gjestfrihet og utenforskap i Pilegrimsgårdens peisestue. Her får vi møte Taibeh Abbasi, politisk rådgiver Beate Ekeløve-Slydal fra Amnesty International og pilegrimsprest Einar Vegge.

I 2012 flyktet familien til Taibeh Abbasi fra Iran til Norge. Her fikk de opphold som flyktninger fordi mor var enslig kvinnelig forsørger for barna uten mannlig nettverk, og de kunne starte et nytt liv i Trondheim. Noen måneder sender kom ektefellen til Norge og søkte asyl. Han fikk avslag på sin søknad. Da det viste seg at mor ikke var enslig forsørger for barna, og utlendingsmyndighetene dermed anså at grunnlaget til oppholdstillatelsen ikke lenger var tilstede, så ble denne opphevet for familien i 2014. Myndighetene besluttet å sende moren og de tre barna til Afghanistan, fordi de mente at det var trygt for dem der. Familien anket avgjørelsen og fikk medhold i tingretten. Staten anket saken og i 2017 kom den endelige dommen: familien skulle sendes til Afghanistan. I juni 2019 forsøkte utlendingsmyndighetene å tvangssende familien til Kabul via Tyrkia. Etter intervensjon fra Amnesty International ble tvangsutsendelsen stanset i Istanbul, og familien returnert til Norge. I mars fikk Taibeh og brødrene hennes innvilget midlertidig opphold i Norge, mens deres mor fikk avslag og har anket avgjørelsen.

En støttemarkering holdt av Taibehs venner og klassekamerater ble starten på et stort folkelig engasjement for Abassi-familien. Amnesty har også engasjert seg sterkt i saken, blant annet ved å organisere en internasjonal kampanje for familien, og å bruke sitt nettverk for å hindre tvangsutsendelsen til Afghanistan.

Hvordan har Taibeh opplevd møtet med sitt nye land? På hvilken måte jobbet Amnesty for å hindre at hun og familien skulle bli sendt til Afghanistan? Og ikke minst; hvordan kan vi sammen skape et gjestfritt og imøtekommende samfunn?

Vi anbefaler å være tidlig ute med påmelding til arrangementet, da vi forventer stor pågang. Vi har dessverre kun plass til 35 gjester på grunn av smittevernhensyn.

Påmelding kan gjøres via Hoopla:
https://pilegrimsgarden.hoopla.no/sales/dengodesamtalen

Streif Bakeri & Cafe holder åpent med servering av mat og drikke.

  • Last Updated: 15.10.2020
  • Source: Hva skjer kalender
Dates

to. 29. oktober 2020 19:00 20:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Den gode samtalen
Your Recently Viewed Pages