Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Trøndelagskysten Frøya

Den siste viking på Mausund

Overview

Frodig fortellerteater om lofotfiskerne. Om kystmiljø, mismot og sterke samhold.

Den siste viking kom ut i 1921. Romanen gir en mangfoldig skildring av et kystmiljø, hvor folket er avhengig av lofotfisket for å livberge seg. Kristaver Myran er en av de sentrale skikkelsene blant fiskerne. Han går til anskaffelse av båten "Kobben", til tross for at fartøyet har kantret flere ganger. På båten mønstrer et fattig, men livfullt mannskap, blant andre Jakob han Pinade med litlfoten. Fortellingen beskriver mismot over dårlig fiske og fattigdom, men også gleden over storfangst og pustepauser i hverdagen.

Den siste viking er en frodig folkelivsskildring som bygger på blant annet det historiske slaget i Trollfjorden i 1890, mellom dampbåteierne og robåtfiskerne.

I 2007 ble det gjort en ny dramatisering av boken og i en årrekke har ”Den siste viking” blitt vist i amfiet ved Museet Kystens Arv i Statsbygd for flere tusen mennesker. Med et knippe profesjonelle skuespillere i samspill med et stort antall lokale skuespillere, musikere, kor og båter.

- Vi hadde et ønske om å ta med oss stoffet videre i en enklere form, og laget en versjon for en skuespiller, piano og cello som bærer i seg hele universet til storformatforestillingen fra 2007, forteller Turnéteateret i Trøndelag videre.

- Denne times lange versjonen har allerede blitt en etterspurt forestilling - interessen for Bojers historie om lofotfisket er stor langs hele vår langstrakte kystlinje. Nå tar vi den med oss videre til nye steder, og håper å kunne gi både gamle kjennere av historien og ferskinger en tur på lofothavet, dette er en del av vår kulturarv som vi gjerne tar med oss videre!

Kjøp billetter

 

 

  • Last Updated: 08.03.2018
  • Source: KystNorge AS
Dates

ons 4. juli 2018 17:30

See All
Den siste viking på Mausund
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad