Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Romerike Eidsvoll

Den store Mjøsdagen på Mjøssamlingen på Minnesund

Overview

Søndag 27. august kl. 12 til 16 feirer vi «Den store Mjøsdagen» i det histo­riske anlegget under bruene på Minnesund.

Mjøsa har også kystkultur! Innsjøen var en viktig trafikkåre og knyttet sammen menneskene i Innlandet. Besøk Mjøsas sjøfartsmuseum på Minnesund og opplev den fargerike historien fortalt gjennom 200 år gamle sjøhus og veteranbåter som fortsatt brukes.  Visste du at Skibladner ble bygget på slippen her i 1856? Fortsatt er dette det eneste stedet «Mjøsas hvite svane» kan komme på land når det trengs en overhaling. Mjøsfærgen, landets første pendelferje for bilfrakt, ligger på slippen nå i sommer. Selveste Skibladner dras i land for reparasjon til høsten.

Velkommen! 

Mjøssamlingene ved Minnesund er Mjøsas eget sjøfartsmuseum. Det er et gammelt trafikknutepunkt ved Minnesundbrua. Museet viser det gamle sjøfartsmiljøet med pakkhus fra 1801 og skipperbolig fra 1847. Her finnes utstillinger om Mjøsas flomhistorie, tømmerfløting og båttrafikk samt historiske fartøyer i drift og på utstilling.

Mjøssamlingene er åpent med omvisninger i sommersesongen. Vi har enkelt kiosksalg om sommeren og egen brygge, og området egner seg for utforskning og rekreasjon. Se Mjøsmuseets nettside for åpningstider og arrangementer. Grupper tas gjerne imot etter avtale også utenom åpningstidene. Uteområdet er tilgjengelig hele året og skiltet med infotavler.  

 

Du kan også lese mer om Mjøssamlingene, båt- og mjøshistorie på Foreningen Mjøssamlingenes nettside:www.mjossamlingene.no   eller www.mjosmuseet.no

  • Last Updated: 14.07.2017
  • Source: Akershus Reiselivsråd
Dates

søn 20. august 2017 12:00

See All
Den store Mjøsdagen på Mjøssamlingen på Minnesund
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad