Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

DEN VILLE PLANETEN

Overview

La planète sauvage. Regi: René Laloux. Frankrike 1973. Tale: fransk. Tekst: engelsk. Aldersgrense: 9 år. DCP, 1t 12min.
Eiendommelig animert science fiction-drama!
På planeten Ygam levere traagene, noen kjempestore skallede blå humanoider med røde øyne. Disse vesenene er ekstremt intelligente og teknologisk sofistikerte. På Ygam lever det også mennesker, såkalte omser, som traagene behandler slik vi behandler dyr. Noen av omsene er ville og traagene driver jakt på dem, mens andre blir brukt som kjæledyr.
En dag finner traag-jenten Tiwa og faren hennes en foreldreløs oms og tar ham med seg hjem. De gir gutten navnet Terr og Tiwa tar ham med seg overalt, også når hun får undervisning. Når Terr blir eldre, rømmer han og slutter seg til en gruppe ville og radikale omser, som tar i bruk kunnskapen Terr har tilegnet seg. Når det bryter ut konflikt mellom de to artene, begynner omsene å planlegge byggingen av en rakett som kan ta dem med til Ygams måne, den såkalte fantastiske planeten.
Det er få, om noen, helaftens spillefilmer som Den ville planeten. Den er politisk og filosofisk, mørk og surrealistisk, samtidig som den er preget av en sart håndtegnet strek og en stram nøkternhet. Regissør René Laloux tok i bruk stop motion-teknikker og samarbeidet med tsjekkiske animatører i tillegg til at han trakk inn illustratøren, tegneserieskaperen, forfatteren og filmskaperen Roland Topor i arbeidet. De to hadde tidligere laget de animerte kortfilmene Dead Time (Les temps morts, 1964) og The Snails (Les escargots, 1965) sammen. Senere regisserte Laloux to andre helaftens animasjonsfilmer: Les maîtres du temps (1982) og Gandahar (1988).
Det fantastiske psykedeliske jazzscoret er for øvrig komponert av Alain Goraguer, som skrev musikken til over 80 filmer, og som mange kjenner for sitt samarbeid med Serge Gainsbourg. 
"Although the visuals are worth the ticket alone, Fantastic Planet also crackles with emotional and political resonance." Gary Dauphin, The Village Voice

Rullestolbrukere
Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

  • Last Updated: 26.01.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

ti. 22. februar 2022 18:00 19:15

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
DEN VILLE PLANETEN
Your Recently Viewed Pages