Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

dePresno

Mer info

Opplev når dePresno tar med seg gjester til ærverdige Håkonshallen for å spille konsert fredag 13. desember 2024

Å få lov til å beleire et nasjonalt kulturminne i desember, i mitt elskede Bergen, for tredje året på rad, gjør meg enormt kry og ikkje minst utrolig spent. I 2024 har jeg reist land og strand og spilt intime solokonserter for Ola og Kari. Denne nære, magiske atmosfæren ønsker jeg å gjenskape i Bergens vakre storstue Håkonshallen. For å gjøre kvelden ekstra spesiell, kommer jeg til å invitere med noen fantastiske gjesteartister til å bli med på scenen. Sammen vil vi eksperimentere og skape noe unikt, nært og modulært! Eg gleder meg bare så tussete mye! Så kom gjerne innom i flukt fra desemberværet og lad opp til julekaoset sammen med oss <3

dePresno ble en av de mest spennende nykommerne fra Bergen etter at han ut fra intet slapp sin første singel Forever i mai 2015. Høsten 2016 fikk dePresno sitt ordentlige gjennombrudd med singelen Hide And Seek som var en av de mest spilte låtene på P3 det halvåret. Låten ble også fremført live på bl.a. Lindmo, TV-Aksjonen og hos P3 Christine, noe som virkelig ble startskuddet for artistkarrieren til den unge bergenseren. Siden den gang har dePresno gitt ut flere radiolistede singler, bl.a. See You Soon, Wanderers og Too Fucked Up To Love You, og i 2019 hele to debutalbum; Technicolor og Monochrome til stor begeistring for anmelderne. Bergens Tidende trillet 5/6 og utnevnte dePresno til ”En av landets beste popsolister akkurat nå”.

Våren 2021 medvirket dePresno i programserien De Neste på NRK1 som hadde i snitt over 350k seere per episode. Samtidig slapp han en rekke singler etterfulgt av hans tredje album Places, som byr på en åpen og ærlig reise fra Bergen til månen og skildrer livet til en ungdom og alt som hører med; kjærlighet, -brudd, ensomhet, vennskap, forventninger, selvgranskning og identitet. I oktober 2022 var dePresno igjen aktuell med ny musikk; denne gang komponert og spilt inn med produsent Odd Martin Skålnes (Sigrid, AURORA, Daniel Kvammen, Sløtface m.fl.). 

Det er på scenen dePresno virkelig fanger og engasjerer publikum med sin helt unike sangstemme og ærlige popmusikk. De siste årene har han holdt flere minneverdige konserter på bl.a. by:Larm, Eurosonic, The Great Escape samt vært på Europaturné med AURORA.

"«Places» byr på fleire høgdepunkt, og ikkje minst framhevar det tekstforfattaren Bjarte Depresno Borthen. Det er tøft å vere så open og ærleg, og møtet med personen bak artistnamnet kjenst autentisk."

- P3

"Places er et modent, smart og lekkert album, med flere vakre låter som får en til å føle veldig mye på kort tid."

- Bergens Tidende

"Stemmen til dePresno er en attraksjon i seg selv"

- Dagsavisen

Sist oppdatert: 05/27/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt