Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
or search all of Norway
Vasshjulet

"Det kromatiske minnet" - Saabye/Giørtz/Rosseland/Eng

  • Festplassen 1, Lørenskog
  • 28. oktober 2016 - 28. oktober 2016
  •  /  19:30
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

«Det kromatiske minnet» med: Ole Henrik Giørtz, Lars Saabye Christensen, Elin Rosseland og Sigrun Eng

Ole Henrik og Lars har jobbet sammen siden de møtte hverandre gjennom prosjektet: «Den akustiske skyggen», skrevet til
Jazzfestivalen i Molde 1993.Etter en formidabel suksess med framføringen der fikk de ny bestilling til Molde i 1998. Det ble til
forestillingen «Skrapjern og silke», utgitt på Grappa i 1999.

I 2000 ga Lars ut diktsamlingen «Mann for sin katt». Ole Henrik skrev da musikk til flere av diktene med tanke på en forestilling.
I 2009 fikk de bestilling til en forestilling fra Festspillene i Harstad, som ble til verket «Den blå kofferten» med Terje Strømdahl og Kristin Kajander i hovedrollene.

Det er materialet fra disse to prosjektene som nå utgjør materialet på cd-samlingen «Det kromatiske minnet», som ble utgitt på Grappa Musikkforlag januar 2015.
Forestillingen «det kromatiske minnet» er en konsertversjon med utdrag av produksjonen de har hatt gjennom alle disse årene.
De presenterer en blanding av tekster og noveller skrevet av Lars ikledd Ole Henriks musikk.

På scenen får dere møte:
Lars Saabye Christensen, tekst
Elin Rosseland, sang
Sigrun Eng, cello
Ole Henrik Giørtz, klaver

Lars er kjent for det norske publikummet fra sin allsidige og lange verkliste som omfatter romaner, noveller, diktsamlinger og filmer.
Ole Henrik har bakgrunn som komponist og musiker med en lang rekke orkestre og artister tilbake fra 70-tallet, som f.eks Chipahua, Lotus, Ab und Zu m.m.
Elin Rosseland har en lang karriere som freelance jazz-sanger med flere cd-utgivelser bak seg. Hun fikk i 2009 Radka Toneffs minnepris.
Sigrun Eng er utdannet cellist ved Musikkhøyskolen i rytmisk disiplin. Hun er aktiv i en rekke ensembler i Oslo, og fikk i år Spellemannsprisen med gruppen Slagr.

Kl. 13.00. Lars Saabye Christensen til Lørenskog bibliotek

Lars Saabye Christensen har en stor publikumsskare, han har skrevet innenfor en rekke sjangere og er musiker. Han er en av Norges store samtidsforfattere og mange har et kjært forhold til hans bøker. Beatles, Halvbroren og Maskeblomstfamilien er noen av suksessene. Saabye Christensen har fått Brageprisen, Bokhandlerprisen og Nordisk Råds litteraturpris. Han fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Halvbroren, og er oversatt til en rekke språk. Nå får du anledning til å bli bedre kjent med forfatteren når journalist Fredrik Wandrup samtaler med Lars Saabye Christensen.
Velkommen. Fri entré.

  • Last Updated: 13.10.2016
  • Source: Akershus Reiselivsråd
Dates
fredag 28. oktober 2016

See All
Click to activate
Lørenskog, Norway
The latitude and longitude
59° 55' 40" N / 10° 57' 42" E
"Det kromatiske minnet" - Saabye/Giørtz/Rosseland/Eng
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad