Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Det Norske Kammerorkester med Tine Thing Helseth

Bergen Filharmoniske Orkester har fått det ærefulle oppdraget å åpne den internasjonale musikkfestivalen på Kanariøyene 10. og 11. januar. Invitasjonen kom etter at vårt sesongprogram var presentert for publikum, men vi garanterer likevel en storartet konsertopplevelse i Grieghallen.

Det Norske Kammerorkester har nemlig takket ja til å ta over konserten torsdag 11. januar med et populært program. Tine Thing Helseth (foto: Anna-Julia Granberg) er som tidligere annonsert, kveldens solist, men nå med en ny trompetkonsert på programmet. Det Norske Kammerorkester er anerkjent som et internasjonalt ledende og nyskapende kammerorkester.

Ensemblet tar med seg et populært repertoar til Grieghallen, deriblant Tsjaikovskijs romantiske og grasiøse serenade for strykere og Mozarts ungdommelige og sjarmerende Divertimento i F-dur.

Tine Thing Helseth er solist i den britiske komponisten James MacMillans trompetkonsert, Seraph, fra 2010. En seraf er en himmelsk skapning, en engel, og blir tradisjonelt assosiert med trompeten. Konserten er dedisert trompeteren Alison Balsom.

ENDRING
Program og medvirkende ble endret 4.10.2023. Det opprinnelige programmet var:

Beethovens syvende
Anja Bihlmaier, dirigent
Tine Thing Helseth, trompet
Bergen Filharmoniske Orkester

Camille Saint-Saëns: Danse Macabre
Mieczysław Weinberg: Trompetkonsert
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 7

Sist oppdatert: 11/27/2023

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt