Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Northern Norway

Det Norske Kammerorkester og Tine Thing Helseth

Overview

Onsdag 9. oktober braker det løs i Harstad Kulturhus når Det Norske Kammerorkester kommer på besøk med trompetist Tine Thing Helseth under ledelse av Arvid Engegård.
 
Som en av Europas fremste trompetister, er Tine kjent for sin lyriske klangverden og unike evne til å nå helt inn i musikkens innerste fibre. Kammerorkesteret har i mange år hatt et fruktbart samarbeid med Tine inkludert trompetvirtuosens debutplate som fikk glimrende kritikker både nasjonalt og internasjonalt.
Denne onsdagskvelden får vi oppleve deres gnistrende samspill med nytt og gammelt i frodig blanding. Etter Albinonis lyse trompetkonsert tar vi steget fra barokken inn i det 21. århundre. 'For trompet og strykere' (2017) er spesielt skrevet for Tine av den Oscar-vinnende komponisten Elliot Goldenthal, mest kjent for originalmusikk for filmer som Frida og Batman Forever. Hans tonespråk består ofte av mystiske, dramatiske klanger, og i dette verket gir Goldenthal solisten kunstnerisk frihet til å improvisere, noe som gir rom for dypsindig refleksjon og leken virtuositet.
Kammerorkesteret briljerer også med et program med stor spennvidde når de byr på kjente, ikoniske verk som Bachs Brandenburgkonsert nr. 3, Samuel Barbers vidunderlige vakre Adagio for strykere og til slutt Bartoks Divertimento for strykere som henter inspirasjon fra den flotte ungarske folkemusikken. Under Arvid Engegårds ledelse, blir det garantert et musikalsk fyrverkeri med mye kjent og noen overraskelser.
Program
Johann Sebastian Bach: Brandenburgkonsert nr. 3
Samuel Barber: Adagio for strykere
Tomaso Albinoni: Trompetkonsert i d-moll
Elliot Goldenthal: For trompet og strykere
Béla Bartók: Divertimento for strykere

  • Last Updated: 17.07.2019
  • Source: Destination Harstad
Dates

on. 9. oktober 2019 19:30 21:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Det Norske Kammerorkester og Tine Thing Helseth
Your Recently Viewed Pages