Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Oslofjord Fredrikstad

DNBE: Nyttårskonsert

Overview

Nyttårskonserten 2019

På årets første blanke ark males nyttårsstemning i de vakreste farger når Det Norske Blåseensemble byr på et klassisk, kjent og kjært nyttårskonsertprogram. Udødelige klassiskere, fra det lette og lystige operette- og musikalrepertoaret, til skatter fra operalitteraturen som bringer frem de aller mektigste følelsene.

Konserten krones av en av landets sterkest lysende unge stjerner på operahimmelen; Hamida Kristoffersen, og den internasjonalt anerkjente portugisiske tenoren Paulo Ferreira. Ensemblets egen tubaist Roger Fjeldet briljerer i lystige Karneval i Venedig, og tradisjonen tro presenteres en ung solist i samarbeid med Fredrikstad kulturskole.

Bernsteins udødelige klassiker Somewhere fra West Side Story setter an tonen til det som er en musikalsk festaften av de sjeldne. Blant annet får vi et gjenhør med to av Lehárs største suksesser; Dein ist Mein Ganzes Herz fra «Smilets land» (1929) og Lippen schweigen fra «Den glade enke» (1905). Sistnevnte operette ble ikke godt mottatt av wienerne og ble følgelig tatt av plakaten etter 50 forestillinger. Men det skulle ikke gå lang tid før den ble satt opp igjen – og det til enorm verdenssuksess.

Nyttårskonsertens andre avdeling tar oss blant annet til en bitende kald julaften i 1840-tallets Paris og Puccinis varme skildring av nyfødt kjærlighet i operaen «La Bohéme». En gruppe unge kunstnere nekter å akseptere livets harde realiteter; den kalde vinteren, fattigdom og sykdom. Dikteren Rodolfo forelsker seg mens han varmer Mimis iskalde hender i sine. I den berømte Mimis arie beskriver hun sitt enkle liv som broderer, før de to så inderlig forenes i duetten O soave fanciulla.

Like vakkert som nyfødt kjærlighet i Paris, skildrer Puccini et hjerteskjærende farvel en junidag i Roma i året 1800. Kunstneren Cavaradossi skal henrettes, men ber om lov til først å skrive et avskjedsbrev til sin elskede, Floria Tosca. Brevet er Puccinis vidunderlige bidrag til operalitteraturen; Tårnarien fra operaen «Tosca».

Det Norske Blåseensemble setter stor pris på det gode samarbeidet med Fredrikstad kulturskole og presenterer stolt Guro Kristine Kitterud (trombone) i verket Concertino op. 45 av Lars Erik Larsson.

Når vi til slutt hever glassene i en imaginær nyttårsskål, er det selvsagt akkompagnert av gallaklassikerne Radetzky Marsj og Champagnegaloppen.

Vel bekomme!

MEDVIRKENDE

Det Norske Blåseensemble

Hamida Kristoffersen – sopran

Paulo Ferreira – tenor

Roger Fjeldet – tuba

Guro Kristine Kitterud – trombone – i samarbeid med Fredrikstad kulturskole

Halldis Rønning – dirigent og konferansier

  • Last Updated: 09.11.2018
Dates

on. 9. januar 2019 19:00 21:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
DNBE: Nyttårskonsert
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad