VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Viken HALDEN

Don Giovanni

Overview

Ny dato på lansering er 16. mai klokken 12.00.
NB! Her kan det skje endringer.
Meld deg gjerne på nyhetsbrevet på www.operaostfold.no for de siste oppdateringer om billetter.

Opera Østfold har gleden av å presentere Don Giovanni av Wolfgang Amadeus Mozart og Lorenzo da Ponte. Dette er en frisk og moderne versjon av Mozarts opera fra 1887 om egoisme, kjærlighet og begjær.

Don Giovanni er kanskje operahistoriens mest psykologiserte karakter. Er han en karismatisk forfører, en impulsiv livsnyter eller en narsissistisk psykopat? Operaen gir ingen direkte svar, men alt dreier seg om den nokså arrogante og nonchalante adelsmannen Don Giovanni og hans konstante begjær etter kvinner. Han som fører regnskap over alle sine kvinnelige erobringer, og har en liste som inkluderer blant andre 640 forførte kvinner i Frankrike, 91 i Tyrkia og hele 1003 i Spania.

Don Giovanni velger kun å følge sine egne begjær uten å vise noen form av hensyn til andre, og er skruppelløs i sin jakt på egen tilfredstillelse og kvinner. Spørsmålet som reises er; Hvordan skal man forholde seg til individuelle begjær i møte med andre? «Har du lyst, har du lov» er Don Giovannis mantra. Men han er ikke den eneste karakteren som viser seg å ha et rufsete forhold til moral i jakten på egen lykke.
Don Ottavio er dypt forelsket i Donna Anna, men hun bruker ham i grunn mest for å ta hevn på Don Giovanni. Zerlina har akkurat giftet seg med Masetto, men er, med litt overtalelse, absolutt åpen for et lite eventyr på si med Giovanni. Donna Elvira er hevngjerrig, og bruker mesteparten av sin tid på å følge etter eks-kjæresten sin og ødelegge for ham.

Operaen Don Giovanni presenterer en verden der de fleste er seg selv nok. Samtidig er det umulig ikke å la seg rive med av karakterene som drives av denne enkle filosofien. Dermed viser operaen en kynisk, men også dypt menneskelig livsoppfatning akkompagnert av Mozarts uimotståelige musikk. Gjennom en moderne oversettelse tilgjengeliggjøres handlingen, karakterene og kanskje særlig den humoren som allerede finnes i originalen. Synges på norsk.


Medvirkende:
Don Giovanni - Aleksander Nohr
Leporello - Trond Gudevold
Donna Anna - Lydia Hoen Tjore
Dopnna Elvira - Nina Gravrok
Don Ottavio - Eirik Grøtvedt
Commandatore - Petri Lindroos
Zerlina - Mathilde Salmi Marjavara
Masetto - Ulrik Stensrød

Dirigent: Gunvald Ottesen
Chembalist: Christian Kjos
Orkester: Det Norske Blåseensemble

  • Last Updated: 04.05.2021
  • Source: Halden Turist
Dates

fr. 11. juni 2021 19:00 21:15

lø. 12. juni 2021 19:00 21:15

ti. 15. juni 2021 19:00 21:15

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Don Giovanni
Your Recently Viewed Pages