VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Innlandet HAMAR

Don Quijote / Riksteatret

Overview

De fleste har hørt om Don Quijote, noen har kanskje en gang sett en film, men de færreste har lest boken. Ikke så rart; den består av 2000 sider med 126 kapitler som hvert er en historie for seg.
Det handler altså om denne lavadelsmannen som har forlest seg på ridderromaner og som våkner en dag fast besluttet om å bli en ridder selv. Boken, 1ste del av den, kom ut i 1605, mange hundreår etter at den siste ridder var lagt i jorden. Man hadde altså ikke riddere rekende rundt på 1600-tallet. Don Quijote blir således en raritet i sin samtid. En mann i utakt med verden rundt seg.
Så hva dreier romanen seg om? Hva er dens tema? Den som kunne svare på det. Denne romanen handler først og fremst om fantasiens kraft. Hos dikteren – og den diktede. Romanen er et overflødighetshorn som truer med å sprenge sine egne vegger. Det er en roman som inneholder alt og litt til. 
I Riksteatrets nye dramatisering av Don Quijote får du komedie på laveste plan og filosofi på høyeste plan, om hverandre. Du får se den ikoniske skikkelsen gyve løs på vindmøller fra en svunnen tid, men du skal også få møte ham sittende i baren på en luguber nattklubb i vår samtid. 
Sett deg godt til rette og bli kjent med historiens mest beryktede, aparte og elskede radarpar, Don Quijote og Sancho Panza.
Den ene ser det han tror på, den andre tror bare på det han ser. Den ene ser virkeligheten som den er, den andre som den burde være.  
Det kan ikke bli annet enn en latterlig tankevekkende aften i teatret!

  • Last Updated: 06.05.2021
  • Source: Visit Hedmark AS
Dates

lø. 6. november 2021 18:00 19:40

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Don Quijote / Riksteatret
Your Recently Viewed Pages