Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
or search all of Norway
Ål Kulturhus

Dracula

  • Ål Kulturhus, Myren 40, Ål
  • +47 32085100
  • 10. november 2016 - 10. november 2016
  •  /  19:30
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Brageteatrets Dracula av Bram Stoker
 

Dracula er skrive av den engelske forfattaren Bram Stoker i 1897, er ein klassikar innan grøssarsjangeren, og kan seiast å vere verdas mest kjende skrekk-forteljing.

Advokaten Jonathan Harker reiser på oppdrag til Transilvania for å bistå Grev Dracula med kjøp av eigedom i England. Harker skjønar raskt at noko ikkje er som det skal og innser at han er fange i borga til greven. Med naud og neppe greier han å sleppe unna. I England blir den vakre Lucy Westerana dårlegare og dårlegare av ein mystisk sjukdom. Når Dr Van Helsing og Dr Seward forstår kva som har ramma henne, er det dessverre for seint. Ho har vorte eit av ofra til Dracula. Saman med Jonathan og Arthur, enkemannen etter Lucy, startar dei 4 jakta for å utslette Dracula ein gong for alle.

I Brageteatret si forestilling er mørke eit stikkord. Karakterane sin kamp mot Dracula blir gradvis ein kamp mot det mørke dei har i seg sjølve. Handlinga, som foregår delvis i Transilvania og delvis i London på slutten av 1800-talet, byggjer opp om at det me fryktar aller mest lever sterkast i vår eigen fantasi.

Lys, lyd, skugge og mørke skapar ei vakker og uhyggeleg teateroppleving med ei god og spennande forteljing. For det er det Dracula fyrst og fremst er – ei usedvanleg vellykka grøssarhistorie.

Bli med inn, la fantasien få fritt spelerom i mørket, viss du tør..

  • Last Updated: 26.10.2016
  • Source: Hallingdal Reiseliv
Dates
torsdag 10. november 2016

See All
Click to activate
Ål, Norway
The latitude and longitude
60° 37' 47" N / 8° 33' 41" E
Dracula
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad