Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Oslofjord Fredrikstad

Draumkvedet - Kim Rysstad

Overview

Draumkvedet er Norges mest kjente folkevise (eller middelalderballade). Den er et visjonsdikt i balladestil. Visa gjengir en rekke syner/visjoner fra dødsriket som en mann ved navn Olav har opplevd i en transeliknende søvn fra julaften til trettende dag jul, dvs. fra 24. desember til 6. januar. I løpet av disse 13 døgnene har sjelen hans midlertidig forlatt legemet og vandret i drømme fra den verden vi fødes i, «fø'esheimen», og inn i det hinsidige, «annheimen» eller «auromheimen». Her har han oppnådd en innsikt i menneskers skjebne etter døden som er få forunt i levende live. På «trettandagen» har sjelen igjen tatt bolig i legemet. Samme dag meddelte han drømmesynene sine til en lyttende kirkealmue som på den måten fikk kunnskap om det som venter bak dødens grense.

Kim Rysstad er en av Norges mest spennende folkesangere. Han har jobbet mye med tradisjonsstoff, ikke minst med Draumkvedet. I 2019 er han med i «Stjernekamp» på NRK, og dette er en folkesanger som ikke legger skjul på at han også er svært glad i popmusikk, ikke minst de utrolige trillene og variasjonene Whitney Houston hadde i sine låter.

 

Arrangør: Blå Grotte

  • Last Updated: 25.10.2019
Dates

ti. 7. januar 2020 19:00 20:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Draumkvedet - Kim Rysstad
Your Recently Viewed Pages