Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

DSCH

Mer info

Sprenger konsertens rammer.

Tenk deg en musikalsk opplevelse som finner stadig nye former i møte med teater, lys og visuelle virkemidler.

På Den Nationale Scene kan du bli bedre kjent med Dmitrij Sjostakovitsj, en av det forrige århundrets største komponister. Bak prosjektet står Det Norske Kammerorkester, som har gjort det til sitt varemerke å finne nye måter å presentere klassisk musikk på.

I forestillingen spinner orkesteret en tråd gjennom Sjostakovitsj' mange ulike musikkuttrykk og skaper en musikalsk fortelling, som er både søkende og dramatisk akkurat som komponistens liv.

Tittelen kommer fra Sjostakovitsj' musikalske signatur, DSCH. Motivet fant han i den tyske transkripsjonen av sitt eget navn – Dmitri SCHostakowitsch – som han deretter omsatte til toner: D, Ess, C og H.

Disse tonene utgjør også grunnlaget for Kammersymfonien, Rudolf Barsjais arrangement av Sjostakovitsj' 8. strykekvartett. Verket er en stor publikumsfavoritt, og vil avslutte denne fargerike forestillingen som er nesten like mye teater som konsert.

Foto: Magnus Skrede

Informasjon

​Hvem er Dmitri Sjostakovitsj og hva er det med musikken og livet hans som berører så mange? Hør podcasten DSCH Konsertteater av Det Norske Kammerorkester og Lyder Produksjoner

Sist oppdatert: 02/28/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt