Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Eirik Grøtvedt

Mer info

Tenor med lyriske romanser.

Eirik Grøtvedt (f. 1993) ble i høst utropt til vinner av Den norske solistpris 2023. Prisen består av kr 100 000, og to konsertoppdrag: En solistopptreden sammen med Bergen Filharmoniske Orkester, og denne festspillkonserten. Det er første gang prisen vinnes av en sanger.

«Eirik Grøtvedt er en fantastisk dyktig kunstner som har markert seg helt siden studietiden», uttalte juryen i forbindelse med prisutdelingen, og fremholdt også tenorens allsidige repertoar.

Grøtvedt er kjent som en både kraftfull og følsom tenor, og har en spesiell forkjærlighet for lieder. I Troldsalen vil han fremføre sanger av de norske romantikerne Eyvind Alnæs, Agathe Backer Grøndahl og Edvard Grieg, samt verk av Lili Boulanger og Hugo Wolf, i et program som gir et tidsbilde av musikken i Norge og Europa på sent 1800- og tidlig 1900-tall.

Med seg har tenoren pianisten Eirik Haug Stømner. Duoen har tidligere gjort stor suksess sammen under Festspillene.

Den norske solistpris ble opprettet for å støtte og løfte frem unge, begavede solister, og er blant annet blitt tildelt Tine Thing Helseth, Christian Ihle Hadland og Amalie Stalheim.

– Jeg er stolt og satt ut over å være en i en rekke av så mange fantastiske musikere, sier Eirik Grøtvedt selv.

Foto: Lluis Calm Vidal

Sist oppdatert: 02/22/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt