Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland GULEN

Eivør

Overview

Stemmeprakt som gjenspeiler det dramatiske nordiske kystlandskapet.

Eivør Pálsdóttir (f. 1983) hadde sin første TV-opptreden allerede da hun var 13 år, og gav ut sitt første album fire år senere. Siden det har hun markert seg som en av de fremste representantene for nordisk folkemusikk, men har også beveget seg innen en rekke musikalske sjanger. Stemmen hennes er ofte beskrevet som mild, gripende og overnaturlig, og gjenspeiler det vakre, dramatiske landskapet i hennes hjemland Færøyene.

Eivør mottok Nordisk råds musikkpris i 2021, og har i dag utgitt hele 17 album. Hun synger på både færøysk og engelsk, og musikken henter tydelig inspirasjon fra den færøyske folkemusikken, men du finner også innslag av alt fra jazz, country, storband, trip hop og klassisk musikk. Eivørs komposisjoner er blant annet blitt brukt i filmer og TV-serier som Game of Thrones, Homeland og The Last Kingdom. I 2020 ga hun ut studioalbumet Segl, og en liveversjon av albumet kom i 2021.

Eivør har flere ganger opptrådt sammen med Vamp, og i 2018 gjorde hun stor suksess som en del av Nordvegen-konsertserien under Festspillene.
I Skjerjehamn opptrer hun i duoformat sammen med Mathias Kapnas på keyboard. I tillegg til utendørskonserten i naturskjønne omgivelser, skal Eivør også ha en konsert med fullt band i ærverdige Håkonshallen.

Ny dato: Dette arrangementet er utsatt fra Festspillene i Bergen 2021 og har fått en ny konsertdato i 2022.

Bilde: Eivør på Festspillene i Bergen 2018, foto: Thor Brødreskift.

STØTTET AV
Grieg Foundation og
Vestland fylkeskommune

  • Last Updated: 23.05.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

lø. 4. juni 2022 18:00 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Eivør
Your Recently Viewed Pages