VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Innlandet STANGE

Ekkos epoke - ut av medienarkosen

Overview

Lena Lindgren (f. 1969) er forfatter. Til daglig er hun journalist og kommentator i Morgenbladets avdeling «Idéer».I boka Ekko. Et essay om algoritmer og begjær ser hun på vår egen samtid gjennom myten om Ekko og Narcissus. Ifølge Ovids Metamorfoser var Ekko en fjellnymfe om snakket så mye at hun til slutt bare kunne gjenta andre. Ekkos store kjærlighet ble Narcissus, han som forelsket seg i seg selv og døde av det. Hva kan denne lille fortellingen si om vår tid?

Lena Lindgren tok med seg denne myten til Silicon Valley for å undersøke hvordan medieteknologien har invadert oss, samfunnsmessig, psykologisk og eksistensielt. Hvorfor blir folk så krigerske i sosiale medier? Hvorfor ser rosabloggerne ut som kloninger av hverandre? Hvorfor sprer konspirasjonsteorier seg så raskt? Og ikke minst: Hvordan har Facebook og Google blitt verdens rikeste på ett tiår, når så mye på nettet er «gratis»?

Olaug Kristine Bringager holder billedkåseri om Ekko og Narcissus.

  • Last Updated: 13.09.2021
  • Source: Hamar Regionen Kultur
Dates

sø. 3. oktober 2021 16:00 18:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Ekkos epoke - ut av medienarkosen
Your Recently Viewed Pages