Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

EL TOPO - 6/8 KL. 20:00

Originaltittel: El Topo. Regi: Alejandro Jodorowsky. Mexico, 1970. Spansk tale, norsk tekst. Format: DCP. 2t 5min. Aldersgrense: 15 år.

En revolvermann på en surrealistisk reise fylt med vold og tro søker befrielse i en postapokalyptisk ørken

El Topo er en fascinerende miks av 1960-talls avantgardeteater, latinamerikansk symbolisme, europeisk eksperimentell film og western i videste forstand. Filmen skildrer en mesterlig revolvermanns bragder og kosmiske mystikk (spilt av regissør Jodorowsky selv) på sin ferd for å bekjempe fire skarpskytende rivaler.
John Lennon kalte filmen et mesterverk, og resten ble historie: Jodorowskys film ble en internasjonal kultklassiker og en av nøkkelverkene til konseptet midnight movie. El Topo er nå restaurert med omhu og føles ikke mindre utfordrende nå enn da, men i dag vitner den også om en slags multikulturell sammensmelting som plasserer den langt forut for sin tid.

Rullestolbrukere
Cinemateket har rullestolplass på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

Sist oppdatert: 07/18/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt