VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Trøndelag TRONDHEIM

Elephant9 | Jazzfest 2020

  • Dokkparken 4 Trondheim 7042
  • +47 93492639
  • 27. november 2020
  •  /  23:00
  •  /  Price 350,- / 250,-
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Elephant9 er et musikalsk monster man knapt har hørt maken til - i Norge eller i internasjonal sammenheng.

Dette høres ut som en voldsom uttalelse, men i tilfellet Elephant9 er den sann. Det er deres stadig økende publikum bevis på. Musikk er sterkest når den føles fri, levende, dynamisk, suggerende og gjerne også sjokkerende. I en tid der musikk som oftest er låst til digitale verktøy, satte format og tidsrammer, er det forfriskende å være vitne til motstykket.

Medlemmene - som har fartstid i Bigbang, Shining, Motorpsycho, Supersilent og en rekke andre konstellasjoner, har i Elephant9 funnet den ultimate plattformen for å speile sine mange influenser og egen musikalitet.

Gjennom Torstein Lofthus sitt hasardiøse trommespill, bassist Nikolai Hængsles stramme rytmiske regi og Ståle Storløkkens kompromissløse og fargerike orgel og synth-eskapader, skaper trioen musikk som får voksne mennesker til å gi seg hen og banne i glede og tørke tårer samtidig.

Elephant9 er ikke redde for å se bakover i tid - til perioder i musikkhistorien der stilarter møttes og ble utforsket som nye utrykk. Musikkjournalister har lett febrilsk i referansearkivene for å finne paralleller, som har blitt dratt til alt fra Tangerine Dreams harmoniske sirkulære utrykk til Jimi Hendrix kakafoniske lydcollager. John Coltrane, King Crimson, Deep Purple, Soft Machine og Fela Kuti har også blitt nevnt. Men det betyr i grunn ikke så mye, sett bort ifra at fellesnevneren for denne varierte listen med artister er at de alle har skapt musikk som har tålt tidens tann.

Bandet selv velger å fristille seg fra merkelapper, og trives isteden med å se fremover - inn i en ny kaotisk tidsalder der musikk for stadig flere nettopp er fri for historie og slitne betegnelser.

Med kollektiv bevissthet og uvanlige evner inntakt koker de tre på scenen opp sitt uvanlige brygg som oppleves nytt, inkluderende og ikke minst intenst underholdende.

Ståle Storløkken - orgel og synther
Nicolai Hængsle - bass
Torstein Lofthus - trommer

  • Last Updated: 13.10.2020
  • Source: Hva skjer kalender
Dates

fr. 27. november 2020 23:00 0:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Elephant9 | Jazzfest 2020
Your Recently Viewed Pages