Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Hamar

Elin Furubotn

Overview

Elin Furubotn er på releaseturnè med sitt 7.album: Ikkje gå deg vill
Musikken bærer tydelig preg av naturen, hvor fjellene og elva er inspirasjonskilder. Det er også denne stemningen hun og tidligere Vamp musiker; Torbjørn Økland vil ta med seg ut til sitt publikum. Økland har en unik evne til å fremheve Furubotn`s sanger med mandolin/gitar, trompet og kor klanger, og i dette DUO- samarbeidet fremstår musikken med en nærhet og tilstedeværelse som er sjelden.

"PERSONLEG OG FENGANDE. Elin Furubotn sine songar gjekk rett heim hos konsertpublikummet" (Tysvær Bygdeblad)

Det er snart tre år siden Elin Furubotn ga ut sitt forrige album med Stavanger Symfoniorkester, der duetten Så let det kan ver med Morten Abel, ble en stor radiolåt. (Sjekk youtube)

Hele albumet Ikkje gå deg vill er skrevet i ei gammal skrivestue, i fjelldalen Sirdal der hun også tilbrakte mesteparten av barndommen. Albumet bærer tydelig preg av naturen, hvor fjellene og elva er inspirasjonskilder for melodiene. Det er også denne stemningen hun og tidligere Vamp musiker; Torbjørn Økland vil ta med seg ut til sitt publikum når de legger ut på turne etter plateslippet. Torbjørn Økland har en unik evne til å fremheve Furubotn`s sanger med mandolin/gitar, trompet og kor klanger, og I dette DUO samarbeidet fremstår musikken med en nærhet og tilstedeværelse som er sjelden.

Elin Furubotn har lang fartstid og er en kritikerrost og folkekjær artist. Hun har turnert i både inn og utland (Tyskland) og er godt kjent for mange fra mye spilletid på NRK P1. Hun star bak radio-låter som; I det stille, Så lett det kan ver, På Bursdagen din, Slepp tvilen fri m.m. Elin skriver alle låtene selv og skilderer gjerne den underfundige kvardagen som treffer oss alle i så mange fasetter. Vi får for eksempel høre hva en nyutflyttet sønn ber om hvis moren ringer litt for ofte, eller hvor farlig det kan være hvis mennesket går på ville veier og unnlater å hjelpe andre. Elin er en mester i å formidle fra scenen. Med iøynefallende melodier og en særegen stemme serverer hun både humor og alvor for sitt publikum - som gjerne sitter igjen med en sjelden god opplevelse etter Furubotn sine konserter.


Elin Furubotn er en fremragende låtskriver og har bemerket seg sterkt også i utlandet med sine norske tekster. I 2013 vant hun pris i USA (Colorado) for beste album.


OM albumet "Ikkje gå deg vill":
Morten Abel og Børge Fjordheim har sammen med Elin selv vært produsenter på hennes nye album Ikkje gå deg vill. Andre musikere: Torbjørn Økland, Renate Engevold og Magnus Rød Haugland. De har nærmest lekt seg frem i studio til et sluttprodukt de er svært fornøyd med.

For mere informasjon om Elin se: elinfurubotn.no

Billetter betales kontant eller med Vipps

  • Last Updated: 11.09.2017
  • Source: Hamar Regionen Kultur
Dates

tors 2. november 2017 19:00

See All
Elin Furubotn
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad