Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Bergen

Ellen Nisbeth & Bengt Forsberg

Overview

Sanger og romantikk for bratsj og piano.
Svenske Ellen Nisbeth og Bengt Forsberg fremfører her et naturinspirert program med verk av Tsjajkovskij, Sibelius og Sjostakovitsj.
– Jeg nærmer meg alltid musikken med en følelse av naturen og mennesket i naturen, sier Nisbeth.
De romantiske miniatyrene til Tsjajkovskij følger årets tolv måneder på den nordlige halvkule, og ble opprinnelig skrevet for piano som en månedlig spalte i et magasin i St. Petersburg. Flere av småstykkene ble svært populære, særlig den milde, vuggende Barcarolle som representerer juni. I Troldsalen får April, Mai og Juni selskap av blant annet Sibelius’ sanger Säv, säv, susa og Diamanten på Marssnön og andre verk signert den finske komponisten. Konserten avsluttes med Sjostakovitsj’ bratsjsonate, som var det aller siste verket han skrev.
Bratsjisten Ellen Nisbeth har mottatt både den svenske og den nordiske solistprisen, og turnerer denne sesongen Europa som en Rising Star i regi av organisasjonen ECHO. Hennes debutalbum Let Beauty Awake ble utgitt i fjor. Bengt Forsberg er en etterspurt pianist kjent for sin bredde som utøver. I 2016 ga han ut Neglected Works for Piano, med kun kvinnelige komponister. Under årets festspill opptrer de også i Griegs villa.
“What a night! What bliss all about! I thank my native north country! From the kingdom of ice and snow, how fresh and clean May flies in!” – AFANASY FET (FORORD TIL TSJAJKOSKIJS MAI)
Ellen Nisbeth bratsj | Bengt Forsberg piano
Verk av PJOTR ILJITSJ TSJAJKOVSKIJ (1840–1893) | JEAN SIBELIUS (1865–1957) | DMITRIJ SJOSTAKOVITSJ (1906–1975)
Se også: To a Nordic Princess

Transport til Troldsalen/Griegs villa er inkludert i festspillbilletten. Vennligst merk at alle avganger går presis. Bussturen tar ca. 30 min.
KONSERT KL 19:30: Avreise fra Turistinformasjonen kl 18:30. Retur fra Troldhaugen kl 21:30.

  • Last Updated: 20.02.2018
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates

lør 26. mai 2018 19:30 20:30

See All
Ellen Nisbeth & Bengt Forsberg
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad