Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Oslofjord Asker

Ellias Akselsen og Stian Carstensen julekonsert

Overview

Elias Akselsen og Stian Carstensen

Julekonsert

Dato og tid

Torsdag 14. desember kl. 19.30

Alder

Passer for alle

Sted

Multisalen, Asker kulturhus

 

Elias Akselsen har en tradisjon med julemusikk. I 2003 gav han ut julealbumet ”Her kommer dine arme små”. Dette albumet er tidenes mest kritikerroste album i norsk historie. Året etter fulgte hans datter Veronica Akselsen opp med julealbumet ”Fattige var de som først fikk se”. Dette albumet ble en knallstart for den unge artisten, og det fikk terningkast 6 i så å si alle landets store aviser.

Trubaduren Elias Akselsen tilhører romanifolket, og regnes som Norges fremste tolker av den nasjonale minoritetens sangtradisjon. Akselsen er utnevnt til statsstipendiat fra 2010. Sammen med familien ble han utsatt for forfølgelse av myndigheter og kirken. Som tenåring dro han derfor til Sverige, der han vandret store deler av 1960 og 70-årene. Her samarbeidet han bl.a. med trubadurene Cornelis Vreeswijk og Fred Åkerström. Elias vendte i midlertid tilbake til Norge og startet en omfattende tradisjons-formidling, bl.a. med kritikerroste plateinnspillinger.

Er du blant dem som har opplevd en konsert med Stian Carstensen? Da vet du hva denne musikk-magikeren er god for! Han er Norges fremste multi-instrumentelle musiker og behersker blant annet trekkspill, gitar, fløyte, kaval, gaida, banjo – kort sagt det meste som går an å spille på.  Stian har produsert og spilt med Elias Akselsen i en årrekke, og akkompagnerer også Elias denne kvelden. Stian studerte jazz ved Musikkonservatoriet i Trondheim fra 1991 til 1993. I årenes løp ble han interessert i balkansk musikk og var med å danne gruppen «Farmers Market» som har blant annet gitt ut albumene Speed/Balkan/Boogie, Musikk fra Hybridene, Farmers Market og Surfin’ USSR.

 

  • Last Updated: 13.11.2017
  • Source: Akershus Reiselivsråd
Dates

tors 14. desember 2017 19:30

See All
Ellias Akselsen og Stian Carstensen julekonsert
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad