Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Østerdalen Elverum

Elverums egen Signe Marie Rustad

Overview

Etter å ha fanget oppmerksomheten til det stadig voksende norske americana-publikummet med debutplata Golden Town (2012), skapte Elverums egne Signe Marie Rustad for alvor bølger med kritikerroste og sjangeroverskridende Hearing Colors Seeing Noises (2016), som også ble anerkjent med en Spellemann-nominasjon.

På den kommende tredjeplata When Words Flew Freely, returnerer Rustad med den glassklare, kraftfulle stemmen og de poetiske sangene som har gitt henne en lojal fanbase her til lands. Etter en periode med omveltninger i livet, fikk Rustad skrivesperre og sluttet å lage musikk. Platetittelen henspiller på tiden da livet var i flyt og ordene stort sett kom til henne uten problemer.

«Da jeg sakte men sikkert var i ferd med å sette i gang med å skrive musikk igjen, begynte jeg å åpne opp gamle esker. Det er ikke en metafor, men faktiske esker med CD-er, kassetter og vinyl som jeg hørte på i mine formative år. Jeg forsøkte å huske hvordan all denne musikken påvirket meg, og hva den fikk meg til å føle. Jeg hadde skrudd av den måten å ta inn omgivelsene på, for å beskytte meg mot det som hadde gjort livet vanskelig. Gjennom skrive- og innspillingsprosessen av When Words Flew Freely har jeg prøvd å åpne opp for slike følelser igjen,» sier Rustad om arbeidet med plata.

Live har hun med seg et fantastisk merittert band, bestående av folkemusiker og gitarist Annar By, trommeslager Alexander Lindbäck (The Jayhawks, Roger Græsberg & Foreningen, St. Thomas, m.fl.); pianist Bjørge Verbaan og bassist Njål Uhre Kiese. Bandet løfter Rustads låter opp og bringer den poetiske dynamikken fra platene til live på scenen.

Sammen med produsent Kenneth Ishak (Beezewax) og med det nye plateselskapet i ryggen, tar Rustad oss på nytt med inn i sin unike, musikalske verden av ekspansiv kosmisk folk.

  • Last Updated: 03.10.2019
  • Source: Visit Hedmark AS
Dates

fr. 8. november 2019 21:30 23:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Elverums egen Signe Marie Rustad
Your Recently Viewed Pages