Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Emilie Nicolas

Emilie Nicolas ble tatt imot med åpne armer av både kritikere og publikum da hun slapp albumdebuten Like I'm a Warrior i 2014. Hun toppet albumlista og mottok to Spellemannpriser – en bragd hun gjentok med sitt neste album, Tranquille Emilie i 2018. I kjølvannet av albumslippet solgte hun ut både Sentrum Scene og to kvelder i Den Norske Opera og Ballett. I 2020 kom tredjealbumet, Let Her Breathe, som ble trukket frem som et av årets beste album på flere hold.

Musikalsk spinner Emilie en rød tråd fra sin skolerte jazzbakgrunn mot et stadig mer nyskapende popunivers. Det siste året har hun sluppet tre singler: Easy, Limits og Everyday, der hun med Easy tok sitt så langt tydeligste steg ut på dansegulvet. Med pulserende beats og dunkle toner tvinger den frem beskrivelser som ikke kunne tilhørt så mange andre: Dansbar melankoli. Fengende fortvilelse. Der det veksles uanstrengt mellom det organiske og det digitale.

I 2024 blir det endelig mulig å oppleve Emilies univers i liveinnpakning igjen, når hun tar med seg det fantastiske bandet sitt til et knippe norske scener. Gå ikke glipp av Emilie på hjemmebane i Bærum Kulturhus.

Sist oppdatert: 11/29/2023

Kilde: Visit Greater Oslo

Sider du nylig har besøkt