Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

EMMELUTH'S AMOEBA

Overview

SIGNE EMMELUTH saksofon KARL BJORÅ gitar OLE MOFJELL trommer CHRISTIAN BALVIG piano
Emmeluth's Amoeba er en banebrytende dansk-norsk kvartett bestående av fire av de mest spennende musikerne på den skandinaviske scenen i dag. Gruppen har turnert omfattende siden 2017, noe som har resultert i konserter på København Jazz Festival, Nattjazz og Summer Bummer Festival, Antwerpen, for å nevne noen få. Med sin kreative musikk, som beveger seg mellom inspirasjon fra frijazz og musikalske idéer fra kammermusikken, er Emmeluth's Amoeba et band med tydelig signatur.

Pianist Christian Balvig har markert seg som musiker og bandleder med sin egen trio og den danske supergruppen Efterklang, samt som komponist for store orkestrer som for eksempel København Symfoniorkester. Gitarist Karl Bjorå er en sterk stemme på scenen for improvisert musikk og har gitt ut flere plater og turnert hyppig med band som Megalodon Collective, Yes Deer og Karl Bjorå§s Aperture over flere år. Trommeslager Ole Mofjell er som en naturkraft å regne, gjennom samarbeid med Thurston Moore og turnering med ECM-legenden Jon Balke og den alltid eksplosive og energiske Hedvig Mollestad.

Bandleder og komponist Signe Emmeluth har på sin side gjort seg tydelig bemerket på jazzscenen de siste fem årene, sammen med bla. Skarbø Skulekorps, Trondheim Jazzorkester, Mats Gustafsson, Kresten Osgood og Ole Morten Vågan i supergruppen Konge. I tillegg er hun nytt, fast medlem i Gard Nilssen's Supersonic Orchestra og mottok det prestisjefylte Jazztipendiatet fra Moldejazz i 2020/2021, som resulterte i bestillingsverket «Physicality in/emotion» sammen med Trondheim Jazzorkester.
«Saksofonist og komponist Signe Emmeluth er eit av dei mest interessante unge talenta i skandinavisk jazz idag.» - Jazznytt, Olav Opsvik.

Dørene åpner 20:00, konsertstart 21:00
Konserten presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter
 

  • Last Updated: 28.01.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

fr. 11. februar 2022 21:00 23:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
EMMELUTH'S AMOEBA
Your Recently Viewed Pages