Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
or search all of Norway
Ibsenhuset

En mann ved navn Ole

Overview

Du har kanskje lest suksessromanen og sett filmen? Nå kan du oppleve sceneversjonen. Du møter Sven Nordin som Ove i teaterforestillingen om kjærlighet, ordentlige verktøy og viktigheten av å kjøre Saab.

Suksessromanen
En mann ved navn Ove ble i fjor til både film og teater. I Stockholm fikk oppsetningen strålende mottakelse og ble omtalt som «feelgood-teater med mening». Over 60 000 publikummere har så langt sett forestillingen. Nå kommer teaterversjonen til Norge med Sven Nordin på scenen.
Ove
Ove er 59 år og kjører Saab. Han er sur og tverr og alle naboers skrekk. Hver morgen går han på en inspeksjonsrunde i borettslaget for å se at alt er på stell. Det til tross for at han for lengst er avsatt som styreleder – en hendelse han selv omtaler som statskuppet. Ove sparer på strømmen og pruter i butikken, og har alltid et uvennlig ord til de fleste. Vi kjenner alle en mann som ham. Men under overflaten på denne innbitte, steile mannen finnes en annen Ove. En ensom mann som sørger over tapet av sin kone.
Sven
Reisen fra gretten gubbe til et sammensatt og sårbart medmenneske, er vakker, sier Sven Nordin. Regien er ved Bjarni Thorsson, som tidligere har hatt suksess med Nordin med forestillingene Hulemannen og Pappaen. Han er ikke i tvil: Sven Nordin er som skapt for rollen som Ove.

Kjøp billett

  • Last Updated: 11.10.2016
  • Source: VisitGrenland AS
Dates
tirsdag 14. februar 2017

See All
Click to activate
Skien, Norway
The latitude and longitude
59° 12' 27" N / 9° 36' 19" E
En mann ved navn Ole
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad