Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Østerdalen Elverum

En mann ved navn Ove

Overview

Sven Nordin på riksteaterturné

En mann ved navn Ove har blitt et fenomen. Over 135 000 har kjøpt boken i Norge, og totalt i verden har salget passert 5 millioner eksemplarer. Nå er det blitt teater med Sven Nordin som en strålende Ove. Denne våren besøker han publikum på 41 steder i hele landet.
 

Ove er 59 år og kjører Saab. Han er sur og tverr og alle naboers skrekk. Hver morgen går han på en inspeksjonsrunde i borettslaget for å se at alt er på stell. Det til tross for at han for lengst er avsatt som styreleder – en hendelse han selv omtaler som statskuppet. Ove sparer på strømmen og pruter i butikken, og har alltid et uvennlig ord til de fleste. Vi kjenner alle en mann som ham. Men under overflaten på denne innbitte, steile mannen finnes en annen Ove. En ensom og følsom mann som sørger over tapet av sin kone.
 

– Det finnes en Ove i oss alle. Den handler om meningen med livet og søken etter å bety noe for andre. Alle har på et eller annet tidspunkt vært ensomme og følt at verden utenfor blir uhåndterlig, sier Sven Nordin.

Etter premieren på teaterversjonen med Sven Nordin skrev pressen: 
"Glimrende (…) "feelgood" i ordets beste forstand" VG (5) 
"Sven Nordin har autoritet, personlighet, humor og suveren timing" Aftenposten (5) 
"Hel ved" Dagbladet (5) 
"Gøyal gammel grinebiter (…) Sven Nordin briljerer" Dagsavisen (5) 
"Stor skuespiller og stor komediant" NRK 
"En vittig og sjarmerende forestilling (…) Sven Nordin gir en glitrende tolkning, ikke bare av Ove, men også av alle de andre beboerne i borettslaget" Klassekampen
 

Regien er ved Bjarni Thorsson, som tidligere har hatt suksess sammen med Nordin med forestillingene Hulemannen og Pappaen. Han er ikke i tvil: Sven Nordin er som skapt for rollen som Ove.

  • Last Updated: 22.11.2017
  • Source: Visit Hedmark AS
Dates

tors 22. februar 2018 19:00

See All
En mann ved navn Ove
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad