Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Hamar

Erik Lukashagen med Børli - plateslepp

Overview

I anledning 100-årsmarkeringen av Hans Børlis fødsel har Erik Lukashaugen skrevet det musikalske bestillingsverket "Vi eier skogene". Den 1. juni slippes verket som CD/LP og begivenheten feires med plateslippkonsert i Røhnesalen i Hamar.
Medvirkende:
Erik Lukashaugen – sang / akustisk gitar
Annar By – el-gitar / akustisk gitar / banjo
Tarjei Nysted – fele / nøkkelharpe / mandolin m.m.
Bjørge Verbaan – tråorgel / piano / trekkspill
Erik Sannes Aanonsen - kontrabass

Erik Lukashaugen fikk sitt musikalske gjennombrudd da han tonesatte Hans Børlis dikt på debutalbumet "Av en sliters memoarer" i 2013. Mottakelsen hos kritikerne var svært god med bl.a. 6-er i HA og Østlendingen samt Vidar Sandbecks kulturpris for 2013. Året etter sa Elverumsingen opp fast jobb og lever i dag som artist på heltid med rundt 100 konserter i året. Musikalsk er Lukashaugen inspirert av viser, norsk folkemusikk og britisk folkrock. I tekstenes verden finner han seg best til rette i skogen i hjemfylket og har jobbet mye med diktene til nevnte Børli, Vidar Sandbeck og Tore Hestbråten i tillegg til å skrive egne tekster. Høsten 2018 legger Lukashaugen ut på en massiv kulturhusturne på hele Østlandet med Børli-konsertforestillingen Syng liv i ditt liv. Les mer på www.eriklukashaugen.no eller www.hansborli.no .

Lukashagen gjennomførte nesten 100 konserter i debutåret. Suksessen gjorde at Erik i 2014 sa opp karrierejobben i finansbransjen for å bli visesanger på fulltid. Samme år flyttet han med sin nystiftede småbarnsfamilie ut av hovedstaden og tilbake til hjemplassen Elverum.
Høsten 2015 slapp Erik sitt andre album "Tel si ega tid" som er sterkt influert av de siste års livshendelser. Albumet ble like godt mottatt som debuten med bl.a. terningkast 6 i Østlendingen.

  • Last Updated: 16.04.2018
  • Source: Hamar Regionen Kultur
Dates

fre 1. juni 2018 20:00 21:00

See All
Erik Lukashagen med Børli - plateslepp
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad