Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Erland Cooper

Mer info

Musikk som har ligget under jorden i to år.

I 2021 gravde den skotske komponisten, produsenten og multiinstrumentalisten Erland Cooper ned den eneste innspillingen av sitt første klassiske album et sted på Orknøyene. Alle digitale filer ble slettet. I stedet publiserte han et slags skattekart på nett, og oppfordret alle som ønsket til å lete etter albumet han hadde plantet i jorden.  

«Når albumet blir avdekket, vil jeg slippe det ut i vår digitale verden. Sammen med noen strålende musikere vil jeg forsøke å fremføre det live igjen, nøyaktig slik det høres ut når det kommer fra jorden», har Cooper uttalt.   

I fjor ble tapen bokstavelig talt gravd opp, og i mars blir Carve The Runes Then Be Content With Silence tilgjengelig for offentligheten.  

Cooper er tidligere blitt kalt «naturens låtskriver» (The Guardian) og «utforsker stedet der elektronisk og klassisk musikk møtes» (The Quietus). Han har tidligere utgitt fem soloalbum, i tillegg til flere plater med det britiske bandet The Magnetic North. Musikken er inspirert av naturen og landskapet rundt barndomshjemmet på Stromness på Orknøyene, og inneholder spor av ambient, keltisk folkemusikk og klassisk musikk.   

Foto: Samuel Davies

Sist oppdatert: 04/23/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt