Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Et takkebrev til Saddam - Galvan Mehidi

Mer info

Hva tenker man når det verste man har opplevd kanskje har gitt deg et bedre liv?

I 1988 bestemte Iraks diktator Saddam Hussein seg for å sette en stopper for kurdernes ønske om selvstendighet. Dette førte til at han begikk et folkemord som tok livet av hundre tusenvis av mennesker og sendte flere hundre tusener på flukt. Mange etterlot alt de hadde, om de i det hele tatt hadde noe igjen etter mange år med krig.

To av de som flyktet fra Kurdistan i håp om et bedre liv var Izzat og Ramzia Mehidi, sammen med sine fem barn. Som om overgangen fra Kurdistan til Mysen i Østfold ikke var stor nok, må de nå også leve med at resultatet av deres flukt skulle bli en sønn som lager vitser om det. Både for å minnes det som skjedde, og også for å bearbeide det.

Et Takkebrev Til Saddam er hans første soloshow. I dette showet tar han for seg de selvmotsigende følelsene av å både hate det som har skjedd og samtidig være takknemlig for mulighetene som kom ut av det. Galvan Mehidi har hatt lang fartstid i Norsk media både som regissør, skuespiller og programleder. For bare få år siden tok han steget inn i standup og har raskt blitt en av de mest aktive komikerne på scenen i Oslo, samt flere steder i landet.

Sist oppdatert: 06/19/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt