Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

EXHIBITION

Overview

Exhibition. Regi: Joanna Hogg. Storbritannia 2013 Språk: engelsk. Tekst: utekstet. Aldersgrense: 15. DCP, 1t 44min.
En særegen, intelligent og dypt fascinerende film.
Joanna Hoggs Exhibition handler om et middelaldrende kunstnerpar, kun kalt D og H, som skal selge sitt eksklusive hus i Vest-London. Filmen utspiller seg hovedsaklig innenfor dette bygget, hvor de to både bor og arbeider, med interntelefon som kommunikasjonsmiddel dem imellom, og store vinduer som nærmest stiller dem ut for omverdenen.
Med sine statiske, observerende bilder og et lydspor som stadig minner om storbyen utenfor, kan filmen gi assosiasjoner til Haneke, Ozu og Antonioni. Exhibition er en formsikker, suggererende og subtil skildring av et ressurssterkt, moderne bohempar, som etter mange år fortsatt strever med å nærme seg hverandre både intellektuelt og seksuelt, mens angsten langsomt eter kunstnersjelen.
Hovedrollene gestaltes med dempet spill og naturlig autentisitet av Viv Albertine fra punkbandet The Slits og kunstneren Liam Gillick, begge debutanter foran kamera. Det enestående innspillingsstedet, et modernistisk bygg tegnet av arkitekten James Melvin, blir dessuten en integrert del av filmens estetikk og (indre, så vel som ytre) handling.
Exhibition er Joanna Hoggs tredje spillefilm, hvor hun viderefører både formspråk og tematikk, samtidig som hun for første gang innlemmer fantasisekvenser i narrasjonen.

Rullestolbrukere
Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

  • Last Updated: 23.05.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

on. 25. mai 2022 18:00 19:45

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
EXHIBITION
Your Recently Viewed Pages