Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Bergen

Fachwerk m/Geir Draugsvoll & Kremerata Baltica

Overview

Musikalske stormestre i ekte samspill.
Kveldens komponister delte skjebne som undertrykte Sovjet-komponister gjennom tiår. Da de emigrerte på 80- og 90-tallet, ble alle fremtredende aktører på den internasjonale musikkscenen. Latvieren og fiolinisten Gidon Kremer, som selv forlot Sovjetunionen i 1980, har vært en viktig medspiller for å gjøre musikken deres kjent i Vesten.
Pärt er verdens mest fremførte nålevende komponist og Fratres et av hans mest spilte verk. Gjentakende, meditative toneformularer kretser rundt treklanger, og i bunnen en lang utholdt tone – som en evig referanse. I Concerto grosso nr. 1 fører Schnittke forskjellige stilarter sammen, med ønske om å skape en helhet av seriøs musikk og underholdningsmusikk. Programmet avsluttes med Fachwerk, som er utviklet i tett samarbeid mellom Sofia Gubaidulina og den norske akkordeonisten Geir Draugsvoll.
– Jeg har vært fascinert av denne musikeren fra første stund. Uten overdrivelse kan jeg si at verket er vårt felles anliggende. Når komponist og utøver er forbundet, som her, da kan det endelig, til slutt, bli ekte kunst, har Gubaidulina uttalt.
Den unge fiolinisten Sonoko Miriam Welde og perkusjonsduoen PERCelleh er deltakere i Crescendo, et program som går ut på at unge musikere får samarbeide med de beste av de etablerte – her fiolinisten Gidon Kremer og akkordeonisten Geir Draugsvoll. Kremerata Baltica er et tilsvarende initiativ, et eliteensemble av unge musikere fra de baltiske landene, oppkalt etter sin opphavsmann, Gidon Kremer.
​​​Kremerata Baltica | Martynas Stakionis dirigent | Gidon Kremer fiolin | Sonoko Miriam Welde fiolin | Geir Draugsvoll bayan | PERCelleh perkusjon | Jarle Rotevatn preparert piano
ARVO PÄRT (1935–) Fratres
ALFRED SCHNITTKE (1934–1998) Concerto Grosso nr. 1
SOFIA GUBAIDULINA (1931–) Fachwerk
Annet: Introduksjonssamtale med Sofia Gubaidulina, Bodil Maroni Jensen, Geir Draugsvoll og Hans-Ulrich Duffek kl 18:45

  • Last Updated: 20.02.2018
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates

fre 25. mai 2018 19:30

See All
Fachwerk m/Geir Draugsvoll & Kremerata Baltica
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad